Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
René Tiggelman, Van Langevelde Handelsmij:

"Tabaski-feest zorgt voor de nodige uienorders"

Tholen - Uienexporteurs klagen momenteel niet over de vraag naar uien. "Deze week was het rustig, maar volgende week gaat er aardig wat weg", vertelt René Tiggelman van Van Langevelde Handelsmij uit Kruiningen. "Het Tabaski-feest komt er weer aan en dat zorgt toch weer voor de nodige orders uit West-Afrika, hoofdzakelijk vanuit Senegal, Mauritanië en Ivoorkust."



"Verder zien we voor de grove maten Brazilië aan de markt, dat zich het afgelopen jaar totaal niet heeft laten zien, terwijl er twee jaar geleden veel naartoe geëxporteerd is. Met een lage prijs ben je dan toch een stuk aantrekkelijker. Er gaan ook al wat uien naar het Verre Oosten. Ik denk dat we nu de komende weken aardig aan het draaien kunnen blijven", vervolgt de exporteur.

"Qua afzet ben ik dan ook niet pessimistisch, maar het blijkt de laatste twee jaar wel lastig om de prijs een beetje omhoog te krijgen als gevolg van de grote sorteercapaciteit."Het prijsniveau verschilt nu fors met vorig jaar. De baalprijs van de zaaiuien ligt rond de 10/11 cent. In rode uien is er minder handel, dat is de laatste jaren toch een stuk minder geworden", besluit Rene.

www.javala.nl