22 en 23 oktober viering 10-jarig bestaan

Nieuwste agrifoodtechnologiën op Food Valley Expo

De Food Valley Expo viert dit jaar haar tiende verjaardag waarbij 'Silicon Valley meets Food Valley' centraal staat. Op donderdag 23 oktober 2014 worden de nieuwste agrifoodtechnologieën gepresenteerd, zijn er verschillende boeiende sessies bij te wonen en vindt de uitreiking van de Food Valley Award plaats. Nieuw is onder meer het pre-event op 22 oktober waar experts uit de agrifood- en IT-sector met elkaar in gesprek gaan.
 
Food Valley NL organiseert samen met nationale en internationale organisaties en clusterrelaties voor de tiende maal de Food Valley Expo. Innovatieve bedrijven en onderzoeksinstellingen uit de agrifoodsector ontmoeten elkaar in een inspirerende omgeving. Vorig jaar bezochten meer dan 750 belangstellenden uit Nederland en de rest van de wereld de Food Valley Expo. De Food Valley Expo vindt plaats in het congrescentrum Papendal, Papendallaan 3, 6816 VD Arnhem.
 
Plenair programma
Het plenaire programma omvat onder andere de volgende key note presentaties:
• Marc Teerlink, IBM Watson Group vertelt hoe de supercomputer van IBM Watson Group nieuwe recepten kan ontwikkelen die het menselijk brein te boven gaan.
• Wilbert van der Louw, Foodcase en Jacqueline Collins luchtvaartmaatschappij Gate Group presenteren de nieuwste ontwikkelingen in duurzame maaltijden aan boord van het vliegtuig.
• Aalt Dijkhuizen, boegbeeld Topsector Agri & Food geeft een inspirerend inzicht in de Nederlandse agrifoodsector, nu en in de toekomst.
Astrid Joosten is de dagvoorzitter.
 
Food Valley Award
Aansluitend op het plenaire programma wordt de Food Valley Award 2014 uitgereikt.
Genomineerd zijn:
• Duurzame en isolerende flesverpakking voor champagne - PaperFoam uit Barneveld en de Franse champagnefabrikant Veuve Clicquot.
• Pienter, verse babyvoeding met een optimale smaak en langere houdbaarheid - Pit-Foodconcepts uit Sint Oedenrode
• Pluckr, geautomatiseerd onttrossen van druiven - JFPT/foodlife uit Zwolle en TOP uit Wageningen

Sessies
Tijdens Science for Business praten vooraanstaande wetenschappers bedrijven bij over het perspectief van big data voor de agrifoodsector. Onder andere de volgende sprekers komen aan het woord:
• Cisca Wijmenga, Rijksuniversiteit Groningen
• Sacha van Hijum, NIZO food research/Radboud UMC
• Suzan Wopereis, TNO Expertise Group for Microbiology & Systems Biology
Bovendien is er een groot aantal interactieve workshops bij te wonen waar verschillende actuele onderwerpen in de agrifoodsector aan de orde komen.
 
Bedrijvenmarkt
Er is een doorlopende bedrijvenmarkt waar op de beursvloer tientallen bedrijven uit de agrifoodsector de laatste trends en ontwikkelingen presenteren. Dit is de plek om mensen achter de innovaties en nieuwe concepten te ontmoeten. In het Holland Food Valley House zal een professionele kok verschillende verrassende gerechten, gebaseerd op interessante innovatieve producten, bereiden.
 
Matchmaking
Enterprise Europe Network Nederland organiseert tijdens de Food Valley Expo de FoodMatch 2014. Deelnemers kunnen tijdens vooraf geregelde, een-op-een gesprekken kennismaken met mogelijk interessante partners om mee samen te werken.
 
Pre-event 'Silicon Valley meets Food Valley'
Op 22 oktober vindt een bijzondere ontmoeting plaats tussen de voedingssector en de high-tech industrie. Een groot aantal experts uit verschillende disciplines delen hun visie, ervaring en kennis over de toekomst van de land- en tuinbouw, gezondheid en voeding en de groeiende rol van IT daarbinnen.
 
Voor het volledige programma en aanmelden, zie www.foodvalleyexpo.nl.
 

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.