Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
André van Damme, Dacomex

"Vraag is hoelang West-Afrika gangmaker uienmarkt kan blijven"

"Op dit moment is de afzet naar West Afrika de grootste gangmaker van de uienmarkt. De vraag is echter hoelang dit nog kan blijven duren gezien de grote volumes die momenteel verscheept worden", vertelt André van Damme van Dacomex. "Mocht Afrika voor een langere periode afhaken dan zijn de andere exportmarkten momenteel niet bij machte om de huidige baalprijs in stand te houden." Europese markten zijn op dit prijsniveau moeilijk te beleveren omdat het eigen product op een aanmerkelijk goedkoper niveau is.
 
De verwachting is dat prijzen zullen stabiliseren, waardoor er in de komende tijd meer aanbod van partijen veldgewas zal komen. "De telers hebben de prijs steeds verder zien oplopen en hebben gewacht om op het hoogste niveau te verkopen. Nu de stijging eruit gaat, zal eerder gekozen worden voor een redelijke prijs op korte termijn dan dat er wordt gespeculeerd op verkoop in het voorjaar" Na sluiting van de Russische markt en het afvallen van de Afrikaanse, is een onzekere situatie ontstaan.
 
 
Voor meer informatie:
Dacomex
Provincialeweg 46
Sint-Maartensdijk
Tel:0166-662550
info@dacomex.nl
www.dacomex.nl


 
Publicatiedatum: