Je krijgt deze pop-up te zien omdat dit de eerste keer is dat je onze site bezoekt. Krijg je deze melding altijd te zien dan heb je je cookies uitstaan en zullen die blijven verschijnen.
U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).
Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken. Bedankt!
Je ziet deze popup omdat dit de eerste keer is dat u de site betreed. Als u dit bericht blijft krijgen zet dan alstublieft uw cookies aan
India: GI-label voor Lasalgaon uien
Uien uit Lasalgaon zullen het etiket met Geographical Indication (GI) krijgen zodra de agrarische afdeling van de staat de speciale status toekent aan de producten uit dit district. Nashik-druiven en de valleiwijn hebben dit label al ontvangen.
Directeur van de agrarische afdeling Kailash Mote zei tijdens een workshop van Agriculture Technology Management Agency (ATMA) tegen de telers: "Uien uit Lasalgaon zijn beroemd in het hele land. We zijn begonnen met de de GI-registratie van de Lasalgaon uien. De staat geeft een subsidie van 40 lakh Indiase Rupee (€51.120) per jaar voor elke GI-registratie. "
Mote voegt hieraan toe: "Naast de Lasalgaon uien overwegen we ook Sinnar's knoflook en Jalgaon's bananen en aubergines een GI-label te geven. Het zal de betrokken telers helpen om het product beter op de markt te brengen en meer te verdienen."
Ongeveer 80% van de totale uienexport uit India is afkomstig uit Nashik. Lasalgaon levert daaraan een grote bijdrage. Nashik uien zijn niet alleen beroemd in eigen land, maar ook internationaal.
De voormalig directeur van de National Agriculture Co-operative Marketing Federation in India (NAFED), Changdev Holkar, meldt "Mensen kennen Nashik's uien vanwege hun smaak. Er is een enorme vraag naar Nashik's uien, vooral als je het vergelijkt met de soorten die in andere staten worden geteeld. Uien worden op grote schaal geteeld in verschillende delen van het land, voornamelijk door kleine en marginale telers. De producten hebben geneeskrachtige waarde. De voedingswaarde van uien is afhankelijk van het ras. Uien die een kleinere omvang hebben, zijn voedzamer dan de grote. "