over vertrouwen van consumenten in informatie over onze voeding

Hét AGF Debat, 6 januari 2015

Dinsdagmiddag 6 januari 2015 organiseert het GroentenFruit Huis haar inmiddels traditionele Nieuwjaarsreceptie in combinatie met Hét AGF Debat in het Zalmhuis in Rotterdam. Met een inleiding van het VVD Tweede Kamerlid Bart de Liefde, een interview met de directeur en voorzitter van het GroentenFruit Huis en in de boksring voedingsprofessor Fred Brouns en Dick Veerman, hoofdredacteur van Foodlog belooft het een interessante bijeenkomst te worden.

De keynote speech komt voor rekening van Tweede Kamerlid Bart de Liefde. Hij zal tevens bij het netwerkdeel aanwezig zijn om vragen van de aanwezigen te beantwoorden en met hen in discussie te gaan.

'Consumenten weten niet meer wie ze kunnen vertrouwen inzake voedselveiligheid'. Dat is de kern van de stelling waarover Fred Brouns en Dick Veerman met elkaar in debat gaan. Fred Brouns is professor aan de leerstoel Health Food Innovation aan de Universiteit van Maastricht. Hij is van mening dat consumenten meer moeten vertrouwen op de wetenschap. Dick Veerman is van mening dat wetenschappers een communicatieprobleem hebben. Zij hebben het dus aan zichzelf te wijten dat consumenten niet blindelings vertrouwen op de wetenschap.

Actuele cijfers
Daarnaast zullen actuele cijfers over de sector worden gepresenteerd door Wilco van den Berg, bij het GroentenFruit Huis verantwoordelijk voor statistiek. Vanaf 2015 zijn deze cijfers in te zien via het nieuwe GroentenFruit Huis portaal. Peter Verbaas zal kort de mogelijkheden toelichten van dit nieuwe ledenportaal.

Leden en relaties van het GroentenFruit Huis hebben een uitnodiging ontvangen om het AGF Debat en de nieuwjaarsreceptie bij te wonen. Wie geen uitnodiging heeft ontvangen, maar wel aanwezig wil zijn, kan contact opnemen met info@groentenfruithuis.nl. Hét AGF Debat wordt mede mogelijk gemaakt door N&S en Groen Agro Control.


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven