Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

FAO update over El Niño

Recent droogte, overstromingen, aardverschuivingen, orkanen, tsunami's en andere gevaarlijke gebeurtenissen rond de wereld hebben een grote invloed op de landbouw. De markttoegang wordt onderbroken. Handel en voedselvoorraad slinken. Het leidt tot inkomensvermindering, put spaarrekeningen uit en verhoogt de kosten van levensonderhoud.





FAO volgt de ontwikkeling van gevaren en geeft aanwijzingen en waarschuwingen op de gevolgen voor landbouw en voedselveiligheid. Een dergelijk gevaar is het periodieke fenomeen El Niño.

FAOGIEWS maakt ontwikkelingen tijdens de ontstaansperiode bekend en alarmeert en waarschuwt wanneer nodig. Het doel van deze studie is om kennis te verhogen van het fenomeen El Niño, gebruik makend van FAO's Agricultural Stress Index System (ASIS).

FAO-ASIS, ontwikkeld met ondersteuning van EU/FAO voor betere mondiale sturing, is een programma voor de bestrijding van honger, gebaseerd op teledetectiegegevens, die de nadruk legt op onregelmatigheden in de groei van gewassen en mogelijke droogte tijdens de oogst.

Deze studie is uitgevoerd onder de verantwoordelijkheid van het nieuwe FAO strategische kader om de veerkracht te verhogen van bestaansmiddelen tegen bedreigingen en crises. Het belangrijkste werkterrein is natuurgevaar. De uitkomsten van de studie zullen naar verwachting inzicht geven over het fenomeen El Niño. Dit zal leiden tot het verbeteren van de effectiviteit van FAO's vroegtijdige waarschuwingssystemen en het verordenen van vroegtijdige maatregelen voor risicobeperking.

Klik hier om het volledige FAO rapport te lezen: "Begrijpen van de droogte impact van El Niño op de landbouwgebieden wereldwijd".