Abonneren

Vacatures

"Tweetende tuinders"

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen week

Top 5 - afgelopen maand

Weer

Pakistan: valse berichten over invoer- en uitvoerrechten aardappelen

In Islamabad zouden bepaalde tussenpersonen valse berichten hebben verspreid, bewerend dat de overheid uitvoerrechten voor de export van aardappelen zou gaan instellen en dat het plannen heeft voor het importeren van aardappelen. Deze geruchten veroorzaakten onrust bij telers, die ondertussen bezig zijn met de oogst.

De federale minister van Nationale Voedselveiligheid en Onderzoek liet dinsdag weten dat de overheid geen belasting instelt voor de export van aardappelen, noch van plan is aardappelen te gaan importeren. Het doel van de geruchten was waarschijnlijk aardappelen goedkoop van de teler te kunnen inkopen om ze tegen hoge prijzen te kunnen verkopen.

Volgens Bosan heeft de federale overheid de provinciale overheden gevraagd een groot aantal markten op te richten voor de telers, zodat ze niet worden uitgebuit door tussenpersonen. De minister zei dat Pakistan vorig jaar ongeveer 250.000 ton aardappelen exporteerde en dat dit jaar een recordoogst werd geregistreerd, waarbij naar verwachting een gelijkaardige hoeveelheid wordt geëxporteerd.

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven