Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Zoete witte ui op Fruit Logistica

De telersvereniging 'Associazione Torre Pietra' zal tijdens de Fruit Logistica 2016 op haar beursstand in hal 4.2 een nieuw productaanbod presenteren: de "Cipolla Bianca di Margherita (PGI)" (zie foto), oftewel de 'witte ui van Margherita'. Dit versproduct kenmerkt zich door zachte, witte bollen met een hoog suikergehalte. Afhankelijk van de teeltperiode valt er onderscheid te maken tussen vier verschillende lokale types: de uien uit maart of april, uit mei, uit juni en uit juli.



Cipolla Bianca di Margherita

De ui uit maart is meer afgevlakt, terwijl de ui in juli wat ronder is. Ze smaakt zoet/sappig en knapperig. Het teeltgebied ligt aan de noordoostelijke kust van Apuliƫ in Zuid-Italiƫ, aan de voet van Gargano tussen Adria en de zoutpannen van Margherita di Savoia. Het omvat het gebied van Margherita di Savoia, Zapponeta en een deel van Manfredonia. De 'witte ui van Margherita' groeit sinds meer dan drie eeuwen op deze grond met dezelfde productietechnieken.

Associazione Torre Pietra
IT-Margherita di Savoia Barletta

Hal 4.2, Stand A-10
Contact: Giuseppe Giacomantonio
Telefoon: +39-0883-652014
frontino.sas@libero.it
www.torrepietra.it 
Publicatiedatum: