Abonneren

Vacatures

"Tweetende tuinders"

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen week

Top 5 - afgelopen maand

Weer

Importuien verkocht als Australisch product

Slecht nieuws voor Australische retailers Coles en Woolworths, die in 2012 beloofden alleen nog binnenlands geteelde uien te verkopen: een aantal telers zou buitenlandse uien als Australische verkocht hebben aan de retailers. 

Onions Australia, dat binnenlandse telers en leveranciers vertegenwoordigt, heeft aangegeven een onderzoek te starten naar verschillende telers die verdacht worden van het importeren van extra volumes om ze als Australisch te verkopen. Het onderzoek moet de schaal van de misstanden binnen de sector vaststellen, maar ook het bewustzijn vergroten. Toch vreest voorzitter Kees Versteeg dat het moeilijk zal zijn enig misbruik te bewijzen. 

Cole weerlegt de beweringen en verdedigt zijn inkoopproces. Een intern onderzoek zou volgens de retailer niet nodig zijn. 

Woolworths laat weten nauw samen te werken met zijn uienleveranciers, die "onze consumenten voorzien van Australische uien van hoge kwaliteit." De keten voert regelmatig controles uit bij alle telers in Queensland, Zuid-Australië, Tasmanië en West-Australië.

Onion Australia roept retailers ongeacht de uitkomst van het onderzoek op om strikter toezicht te houden en ervoor te zorgen dat alle binnenlands geteelde productie echt uit Australië komt. 

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven