Denimpex heeft primeur met Japanse uien


Tholen - Denimpex zal volgende week de eerste uien uit Japanontvangen. "Voor zover onze informatie gaat, zal dit de eerste keer in de geschiedeniszijn dat Japan uien exporteert naar Europa", vertelt Danny Deen.


De geschiedenis bij Denimpex herhaalt zich. Het was namelijk deoprichter van de zaak Abraham Deen, die 35 jaar geleden als één van die pioniers overzeese uien van het zuidelijk halfrond naar Europa haalde. Destijds was datsamen met Vecon uit Tasmanië en met Produce Market vanuit Nieuw-Zeeland.Inmiddels zijn deze origines niet meer weg te denken uit het assortiment bij deuienimporteurs en supermarkt, maar destijds was dit iets speciaals.


"Nu 35 jaar later en inmiddels met de derde generatiein het familiebedrijf importeren wij als eerste uien uit Japan. De uien zijnverpakt in 20kg kartonnen dozen en de maat is 90mm+. Gezien de situatie in Europa waar de dikkere maten uienschaars worden doordat Spanje een kleinere oogst heeft en door klimatologischeomstandigheden de kwaliteit te wensen overlaat, zien we een gat in de markt.Voor de eerste Chileense grove uien komen zijn we zeker vier tot zes weken verder", vertelt Danny.


Denimpex werkt samen met de grote Japanse AGF-coöperatie Hokuren, dat 110.000 ton uienteelt in Japan en voor de aankomende vijf jaar op exclusieve basis uien aan Denimpex levert. Het eerste seizoen zal als eenpilot gezien worden. "Buiten deze nieuwe origine zullen we traditiegetrouw uit allehoeken van de wereld uien naar Europa importeren zoals Zuid-Afrika, Tasmanië,Australië, Nieuw-Zeeland, Chili, Peru, India & Egypte, alle kleuren wit,geel, rood zullen in diverse verpakkingen beschikbaar zijn", besluit Danny.
Voor meer informatie:
Joey Deen
Denimpex B.V.
Sint Antoniesbreestraat 10
1011 HB Amsterdam – Holland
T: +31 20 6246390
F: +31 20 6225448
www.denimpex.nl


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven