Frischezentrum Frankfurt: Spaanse uien domineren het aanbod

"Momenteel domineert vooral de toevoer uit Spanje de uienmarkt", zegt een importeur en groothandelaar van het Frischezentrum Frankfurt. "Ook qua prijs zijn deze Spaanse uien erg duur. Deze hoge prijs heeft bij ons een negatieve uitwerking op de vraag." Hierdoor blijft de vraag van de klanten op een erg laag niveau. "Als alternatief hebben we ook dikke uien uit Nederland. Deze profiteren van de hoge prijzen van de Spaanse producten", aldus de groothandelaar. "De Nederlandse uien zijn voordeliger dan de Spaanse. Daarom stappen veel klanten over op de Nederlandse uien."Terwijl er bij de geïmporteerde uien enige beweging op de markt te zien is, blijft de handel met Duitse uien op een constant niveau. "Bij de Duitse uien zijn er nauwelijks veranderingen te zien", weet de deskundige. "Bij de Duitse consumptieuien - verpakt in verschillende maten - verloopt de handel zoals altijd."

Prijsverloop
Volgens de handelaar uit Frankfurt is de marktsituatie bij uien sinds maanden erg stabiel. "Sinds de herfst hebben de uienprijzen een constant en stabiel niveau. Daar is weinig beweging in te zien. Zelfs gedurende de feestdagen was dit het geval. Alleen bij de Spaanse uien zijn de prijzen sinds september gestegen."

Spanje: opslagplaatsen moeten leeg
In de komende weken verwacht de handelaar nog steeds een stabiele situatie bij de Duitse en Nederlandse uien. Bij de uien uit Spanje zou er echter verandering in de prijzen kunnen komen. "Wanneer de vraag op het huidige lage niveau blijft, dan denken wij dat ook de prijzen naar beneden zullen gaan. In april begint in Spanje het nieuwe seizoen. Tot dan moeten de producenten en handelaren ter plaatse hun opslagplaatsen leeg zien te krijgen." Door middel van lagere prijzen moet dan de afzet versneld worden.

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.