Nele Van Elven:

"Aardappelmarkt kabbelt rustig voort"

Tholen - Op het moment is het nog rustig in de Belgische aardappelmarkt. Bij Van Elven Agra loopt de handel nog niet storm. "Begin van dit seizoen leek veelbelovend, maar het kabbelt rustig verder. Er zou wel wat meer animo mogen komen. Hier en daar is wel wat vraag, maar wij merken er op dit moment nog weinig van. In ieder geval niets concreets", vertelt Nele Van Elven.Rooskleurig
Toch zijn de prijzen de afgelopen weken wat aangetrokken. "Voor het einde van het seizoen zien we het rooskleurig in als het gaat om kwaliteitsrassen. Er zijn toch wat problemen in de bewaring en de rassen die goed bewaren zullen waarschijnlijk nog een opleving in prijs krijgen." Ze hoopt dat de vraag in de markt snel concreet wordt. "De komende weken zal het, denk ik, nog wel rustig blijven. De verwachting is dat het pas later op gang komt."

Van Elven teelt en verhandelt aardappelen, uien en wortelen. "Over de uien mogen we niet klagen. We hebben een goede vraag van verschillende verpakkers. We merken ook dat Nederlandse verpakkers op zoek zijn naar Belgische uien. De retail wil meer Belgische producten in het schap en dat kunnen we alleen maar toejuichen. Dat zorgt weer voor opportuniteiten", besluit Nele.De aardappelen van Stefaan en Nele Van Elven worden geteeld in Haspengouw, ongeveer 60 kilometer van de handelslocatie in Veerle-Laakdal. In totaal bezit het bedrijf 130 hectare aardappelen, 20 hectare wortelen en 5 hectare uien. Van Elven levert aan diverse afnemers waaronder groothandelaren, kleine supermarkten en groentewinkels.

Voor meer informatie:
Van Elven Agra BVBA
Eindhoutseweg 42
2431 Veerle-Laakdal
Tel: 014/84.05.32
Fax: 014/84.25.16
info@vanelven.be
www.vanelven.be

Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven