"Innovatie cruciaal bij succes Chinese groei"

Op donderdag 21 januari was er een seminar ter afscheid van dr Dinghuan Hu, Chief Representative van het Wageningen UR China Office. Enkele sprekers deelden hun mening met betrekking tot de veranderende Chinese markt. Wageningen UR is al meer dan 20 jaar actief in China. Sinds 1980 verandert China razendsnel, maar niet iedereen beseft dat er een revolutionaire verandering plaats vindt in de Chinese agrarische sector. Dit biedt kansen voor de Nederlandse agribusiness sector en Wageningen UR.

Dr. Dinghuan Hu - erkend expert op landbouwgebied in China, auteur van het boek ''Milk Stories from Grass to Glass: A Chinese Perspective'', en Chief Representative van het Wageningen UR China Office - deelde zijn inzichten en interpreteerde het onlangs gepubliceerde document van het getiteld 'Comprehensive implementation plan for deepening rural reform'. Volgens hem speelt de Chinese overheid een belangrijke en actieve rol in het stimuleren van de economische ontwikkeling, met name in de landbouw. Dit kan de economische ontwikkeling van China effectief bevorderen. China heeft behoefte aan technologie├źn en 'brains' onder andere van Wageningen UR. Er is een discrepantie tussen landbouwkundig onderzoek en de toepassing daarvan. Volgens Dr Dinghuan Hu is er in China geen toekomst zonder innovatie.

Hij benadrukte dat innovatie de kern is van de nationale ontwikkeling. Modernisering en technologie van de landbouw in China is noodzakelijk om de grote 1,3 miljard Chinezen te voeden. Hij verklaarde dat de samenwerking is een must is voor China's Landbouw. De uitdagingen zijn: de enorme vraag naar voedsel, schaarste van grondstoffen en energie, de vervuiling van lucht, water, bodem, etc. Xinmin Zhang gaf aan dat de mogelijkheid van wederzijdse uitwisseling en samenwerking tussen Nederland en China groter zal zijn dan ooit tevoren. Er is een veelbelovend vooruitzicht en een enorm potentieel. Nederland is zeer succesvol in innovatie en landbouw. China is bezig met een inhaalslag.

Bron: WUR
Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven