Abonneren

Vacatures

"Tweetende tuinders"

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen week

Top 5 - afgelopen maand

Weer

Nicaragua gaat gele uien importeren

De Nicaruaanse overheid heeft de import geautoriseerd van 2 miljoen kilo gele uien. Het hoofd van MIFIC heeft gezegd dat handelaren en telers van gele uien toestemden met deze maatregel wegens de prijsstijging. De prijzen van gele uien stegen van 20,50 cordoba (€0,65) naar 23,70 cordoba (€0,75) per pound.

Het importplan dat door de overheid in samenwerking met de telers en handelaars is opgezet is bedoeld om de prijzen van een aantal consumentengoederen te stabiliseren, voordat deze schaars worden.

Marvin Pomares, vertegenwoordiger van het Nicaraguaanse Instituut voor Consumentenbescherming (Indec), zei dat hij verwacht dat de uienimport de uienprijzen zouden laten dalen tot bijna 10 cordoba (€0,32) per pound. Volgens hem waren de prijzen toegenomen omdat de oogst in maart al was begonnen. "Er komen op dit moment geen uien uit," zegt hij.

Verscheidene consumenten van Esteli vonden de maatregel positief, omdat de kwaliteit van de uien niet zo goed is, terwijl de prijzen lopen tussen de 20 en 25 cordoba (€0,64 en €0,80). "We moeten ze snel opeten voor ze beginnen te rotten," zeiden enkelen van hen.

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven