Abonneren

Vacatures

"Tweetende tuinders"

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen week

Top 5 - afgelopen maand

Weer

Honduras: meer focussen op eigen uien

De regering heeft gemeld dat zij een belangrijke overeenkomst heeft bereikt met de uienimport- en teeltbedrijven van Honduras.

De importsector beloofde alle nationale uien te kopen, die beschikbaar zijn tijdens februari en maart van dit jaar. De prijzen werden als volgt afgesproken. Een zak van 52 pond premium gele uien zal een minimum prijs hebben van 350 lempiras (€13,76), terwijl een zak met een zelfde gewicht van medium kwaliteit 250 lempiras (€9,83) kost. Over de prijs voor een zak met lagere kwaliteit zal direct met de telers onderhandeld worden.

Importeurs zullen een zak van 52 pound met rode uien van de hoogste kwaliteit kopen voor 300 lempiras (€11,79), terwijl een zak met medium kwaliteit rode uien een prijs van 200 lempiras (€7,86) zak krijgen.

In de overeenkomst ligt ook de import besloten van 14 containers uien. Deze import was al bevestigd en goedgekeurd in januari.

Het land vraagt 67 containers per maand. Er zal geen probleem zijn met overschotten, dankzij de inzet van importeurs om alle binnenlandse productie op te nemen.

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven