Abonneren

Vacatures

"Tweetende tuinders"

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen week

Top 5 - afgelopen maand

Weer

Verstekelingenprobleem Calais verplaatst zich naar andere havens

"Nicole Visbeen in EenVandaag: "Strenge controle blijft gewenst"

In de afgelopen twee weken zijn acht chauffeurs gearresteerd op verdenking van mensensmokkel. Daarnaast zijn er 36 migranten aangehouden. De Koninklijke Marechaussee bevestigt dat er in de afgelopen twee weken meer mensen zijn aangehouden dan de weken ervoor.De aanhoudingen vonden plaats tijdens uitreiscontroles. De chauffeurs zijn aangehouden op weg naar Engeland met in totaal dertig illegalen in de wagen. Onder de dertig migranten zitten Irakezen, Iraniƫrs, Afghanen en Albanezen.

Vooral het afgelopen weekend had de Marechaussee het erg druk. Op donderdag 11 februari werden zes Iraanse mannen opgepakt met valse papieren. Diezelfde dag werden een Poolse chauffeur en Roemeense bijrijder aangehouden met een Afghaanse familie van zes in de vrachtwagen verstopt. Op vrijdag 12 februari werd een Poolse chauffeur aangehouden. Hij had vijf Albanezen en vijf Irakezen in de wagen. Het meest recente incident is van afgelopen zondag 14 februari: toen werd een Britse chauffeur aangehouden met acht Irakezen in de wagen.

In de uitzending komt Nicole Visbeen van DailyFresh Logistics aan het woord. "Het probleem is al jaren aan de gang maar de laatste tijd is het bijna niet meer te doen.
We zien een stijgende lijn door ontruiming Calais waardoor de problematiek zich nu lijkt te verplaatsen naar Hoek van Holland."

Als chauffeurs aangehouden worden met illegalen tussen de lading kan de hele vracht weggegooid worden. Daarnaast lopen ze kans een boete te krijgen. Daarom hoop Nicole dat de overheid consequent blijft in het streng uitvoeren van controles.

Kijk de uitzending terug op de website van EenVandaag.

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven