Nu ook bio-uien op Uienhandel.com

Voor het aanbod van uien uit bewaring dat op marktplaats staat is het een voorwaarde dat deze zijn voorzien van een kwaliteitsbeoordeling. Deze beoordeling wordt door de NAK in Emmeloord uitgevoerd en heeft afhankelijk van de uitkomst en het seizoen een maximale geldigheidstermijn. Voor dit seizoen is deze termijn vastgesteld op maximaal 4 weken.

Het overgrote deel van de beoordelingen betreft aanvragen voor gele en in mindere mate rode gangbaar geteelde zaaiuien. Naast de aanvragen voor beoordelingen van gangbare rassen worden er ook beoordelingen aangevraagd voor biologische uien.

Een primeur dit seizoen is het aanbod van biologische uien op Uienhandel.com, bestaande uit twee partijen van het ras Santero. De ene partij heeft een volume van 35 ton en de andere partij een volume van 70 ton. Beide partijen worden te koop aangeboden voor 34,00 euro per 100 kg. De gewogen gemiddelde kwaliteitsindex komt uit op 68,7.

Op de marktplaats van Uienhandel.com staan naast de 2 genoemde biologische partijen, 13 gangbare partijen van gele zaaiuien. Met het online in beeld brengen van het aanbod bereikt de verkoper een breder publiek. Daarnaast zegt het aanbod iets over de uienmarkt in het algemeen, wat de markt transparanter maakt.

Bron: Uienhandel.com

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven