Abonneren

Vacatures

"Tweetende tuinders"

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen week

Top 5 - afgelopen maand

Weer

Registratie en bewijs voor nieuwe invoertariefcontingentsperiode knoflook

Binnen het tariefcontingent knoflook (Verordening (EG) nr. 341/2007) kunt u verse knoflook uit derde landen invoeren tegen een verlaagd ad valorem recht van 9,6%. Hiervoor heeft u een invoercertificaat (A-certificaat) nodig. Om een A-certificaat te kunnen aanvragen, moet u zich bij RVO.nl registreren als nieuwe of traditionele importeur van verse knoflook. De EU schrijft voor dat u deze registratie alleen mag indienen in de lidstaat waar u bent ingeschreven in het handelsregister en voor BTW-doeleinden bent geregistreerd. In juni 2016 opent een nieuwe contingentsperiode. Hiervoor kunt u de eerste zeven dagen van april aanvragen indienen. Een nieuwsbericht met de opening van de inschrijving wordt in de derde week van maart 2016 op de website van RVO.nl geplaatst.

Vooruitlopend op de inschrijving vragen wij u om uiterlijk 1 april 2016 uw registratie en bewijzen op te sturen.

Traditionele importeurs
Traditionele importeurs vullen het registratieformulier voor traditionele importeurs voor de invoercontingentsperiode ( 1 juni 2016 tot en met 31 mei 2017) uit de download in. Bewijs dat u in elk van de drie voorgaande verstreken invoercontingentsperioden invoercertificaten heeft ontvangen op basis van Verordening (EG) Nr. 341/2007 en deze invoercertificaten ook daadwerkelijk heeft gebruikt.

Bewijs (inklaringsdocumenten) dat u in de laatste verstreken invoercontingentsperiode, vóór de indiening van de aanvraag, op basis van Verordening (EU) Nr. 1308/2013 ten minste 50 ton groenten en/of fruit, zoals omschreven in de lijst in de download, in de EU heeft ingevoerd of ten minste 50 ton knoflook naar derde landen heeft uitgevoerd.

Nieuwe importeurs
Nieuwe importeurs vullen het registratieformulier voor nieuwe importeurs voor de invoercontingentsperiode ( 1 juni 2016 tot en met 31 mei 2017) uit de download in. Bewijs (inklaringsdocumenten) dat u in elk van de voorgaande twee kalenderjaren ten minste 50 ton groenten en/of fruit, op basis van Verordening (EU) Nr. 1308/2013 zoals omschreven in de lijst in de download, in de EU heeft ingevoerd of ten minste 50 ton knoflook naar derde landen heeft uitgevoerd.

Zowel traditionele als nieuwe importeurs moeten een recent uittreksel van de Kamer van Koophandel en een opgave van uw BTW-nummer bij RVO.nl indienen.

Download
In de download bij dit nieuwsbericht vindt u: registratieformulieren voor traditionele en nieuwe importeurs
  • formulieren voor de specificatie van in- en uitvoeraangiften en
  • de lijst GN-codes en omschrijving groenten en fruit volgens Verordening (EG) nr. 1308/2013
Bewijs en meer informatie
Meer informatie leest u in de Basisregeling invoer knoflook

Voor vragen kunt u contact opnemen met Team in- en uitvoer van de afdeling Marktordening 088 60 26756 of 088 60 26754 of 088 60 26757. De ingevulde registratieformulieren en bewijzen kunt u opsturen naar basisregistratie@rvo.nl of faxnummer: (070) 3786131.

Het ministerie ontvangt uw registratie en bewijzen bij voorkeur via e-mail. Het e-mailbericht mag niet groter zijn dan 5MB. Grotere bestanden kunt u via de fax versturen. Met deze regeling geeft het ministerie van Economische Zaken invulling aan de handelsafspraken tussen de Europese Unie en niet-EU landen.

Bron: RVO

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven