Agribusiness Seminar en Netwerkbijeenkomst Landbouwraden

Bent u een agro-ondernemer met internationale ambities? En wilt u informatie over actuele kansen en ontwikkelingen voor het Nederlandse mkb in het buitenland? Bezoek dan op 16 maart het Agribusiness Seminar en de Netwerkbijeenkomst in Nieuwegein en maak kennis met de landbouwraden.

Dit evenement is een uitstekende gelegenheid om in contact te komen met de Landbouwraden. De raden zijn wereldwijd actief in meer dan 50 landen en vormen onderdeel van de Nederlandse ambassades.

Landbouwraden
De Landbouwraden staan voor u klaar bij het verkrijgen van marktinformatie op maat en informatie over wet- en regelgeving. Daarnaast geven de raden voorlichting over en hulp bij het oplossen van handelsbelemmeringen en het opstarten van agrarische projecten en ketenbeheer. Het netwerk ondersteunt Nederlandse bedrijven in alle schakels van de internationale agroketen: uitgangsmateriaal, agroproducten, techniek, dienstverlening, handel en afzet.

Programma
Het evenement bestaat uit regioseminars met aansluitend een gezamenlijke Agribusiness netwerkbijeenkomst.

12:45 – 13:30 Ontvangst en registratie
U kunt in twee rondes deelnemen aan 2 regioseminars naar keuze. Tijdens de seminars krijgen de deelnemers informatie over specifieke thema's en actuele ontwikkelingen die in de betreffende regio van belang zijn. Ook krijgt u de gelegenheid om met de Landbouwraden en andere sprekers in gesprek te gaan over de mogelijkheden voor internationaal ondernemen.

13:30 – 14:45 Regioseminars – ronde 1
- Zakendoen in het Midden Oosten en Noord Afrika(Landbouwraden MENA regio: Rabat, Caïro en Riyadh)
- Internet en landbouw in Azië: welke rol kunnen Nederlandse technologie, kennis en agrofood hier spelen? (Landbouwraden Aziatische landen: Delhi, Hanoi, Jakarta, Peking, Seoul, Tokio en Yangon)
- Gouden kansen op nabije markten (Landbouwraden Londen, Parijs, Berlijn, Brussel en Madrid)
-Kansen voor landbouw in Centraal Europa, dichtbij en toch al net even anders: focus op dierlijke sector (Landbouwraden Warschau, Belgrado en Boekarest)

14:45 – 15:15 Pauze

15:15 – 16:30 Regioseminars – ronde 2
- Kansen voor landbouw in Centraal Europa, dichtbij en toch al net even anders: focus op plantaardige sector (Landbouwraden Warschau, Belgrado en Boekarest)
- Het potentieel van de groenten- en fruitsector in Afrika (Landbouwraden Sub Sahara Afrika: Pretoria, Kigali, Nairobi en Addis Abeba)
- Feeding the Future: groeipotentieel landbouw Westelijk Halfrond biedt kansen voor Nederland (Landbouwraden Washington, Mexico, Brasilia, Buenos Aires)
- Actualiteiten in Rusland en Turkije (Landbouwraden Moskou en Ankara)

16:30 – 17:00 Inloop deelnemers netwerkbijeenkomst

17:00 – 21:00 Netwerkbijeenkomst met walking dinner

Deze bijeenkomst heeft de vorm van een informatiemarkt. Elke Landbouwraad heeft zijn eigen unit, ingedeeld op regio, zodat iedereen gemakkelijk te vinden is. U kunt een Landbouwraad persoonlijk benaderen en met hem of haar spreken over ontwikkelingen op agrarisch handelsgebied, buitenlandse markten, handelsbemiddeling en markttoegang. Daarnaast kunt u informatie inwinnen over de mogelijkheden voor uw bedrijf in dat land.

Verder zijn er units van andere belanghebbenden en is er gelegenheid tot netwerken met internationaal georiënteerde collega's van de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO.nl) en het ministerie van Economische Zaken (EZ). U kunt kennismaken met aanwezige collega's uit de Nederlandse agribusiness en contactpersonen van de topsectoren Agri & Food en Tuinbouw & Uitgangsmaterialen.

Deelname, kosten en registratie
U kunt zich aanmelden via het aanmeldformulier. Er geldt een maximum van 2 deelnemers per bedrijf. De deelnamekosten zijn € 75 per bedrijf. Reiskosten zijn voor eigen rekening. Het NBC congrescentrum in Nieuwegein biedt gelegenheid tot gratis parkeren.

Bron: Agroberichten Buitenland

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven