Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Zwitserse knoflook in zwang

Knoflook uit Zwitserland ziet men nog niet veel, maar is wel in opkomst. Kijkt men naar de statistieken van 2010, dan ziet men bij de binnenlandse productie een leeg veld staan en een teeltgebied van slechts circa 1,5 hectare. Dit areaal is sindsdien echter explosief toegenomen: in 2014 lag het Zwitserse knoflookareaal al op circa 26 hectare, waarvan 18 hectare biologische teelt betreft.

Vergeleken bij de import van circa 3.800 ton is de Zwitserse productie van circa 40 ton nog een verwaarloosbaar kleine hoeveelheid. Redenen waarom knoflook nog zo'n nicheproduct is, zijn de goedkope importwaren en het feit dat de productie van knoflook veel werk is. Desondanks toont de stijgende productie dat meer consumenten bereid zijn om een hogere prijs te betalen voor knoflook uit Zwitserland.
Publicatiedatum: