Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Indiase hagelstormen weinig invloed op druiven en mango's

De uitzonderlijke regenbuien en hagelstormen die vorige week plaatsvonden in bepaalde delen van Marathwada, Vidarbha en noordelijk Maharashtra resulteerden gelukkig niet in grote gewasschade. De telers waren namelijk al overgestapt op nieuwere teeltvormen.

Vorig jaar verwoestte zware regenbuien en guur weer in deze regio zo'n 76.000 hectare aan gewassen, voornamelijk druiven en uien. "Dit jaar stapten veel telers af van de oudere teeltwijzen − zoals het gebruik van luifels voor druiven om over te stappen op latwerk dat ervoor zorgt dat regenwater zich niet ophoopt op de wijnstokken", vertelde Jagdish Holkar, voormalig voorzitter van de Indiase Raad voor Druivenverwerking. Hij voegde eraan toe dat de schade aan de druiven en wijnstokken dit jaar veel kleiner was.

Uien, druiven en mango's werden slechts in geringe mate beïnvloed. De meeste mango's waren reeds geoogst en sommige telers zijn hier nog mee bezig.

Publicatiedatum: