Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
3,5 ton AGF vernietigd

VS verlengen sancties Rusland

De VS hebben de sancties tegen Rusland met een jaar verlengd. De sancties lopen door tot maart 2017. De Russische munt krabbelde vorige week een beetje op in het kielzog van de iets oplopende olieprijs. Voor het eerst dit jaar kostte een dollar minder dan 72 roebel. De Russische inspectie vernietigde 3,5 ton groenten en fruit en plaatste een filmpje van de actie op de website. Daarnaast werd er nog eens een grote hoeveelheid onderschept op de grens met Azerbeidzjan. Bulgarije berekende dat de sector 150 miljoen euro is verloren door de boycot.



VS verlengen sancties
De Verenigde Staten hebben de sancties tegen Rusland verlengd tot maart 2017. De sancties werden in 2014 ingesteld in reactie op Ruslands annexatie van de Krim. Het Kremlin reageerde teleurgesteld op de verlenging van de sancties. Rusland wijst er op dat de relatie met de Verenigde Staten onder druk staat door de "onwil" van Kiev om de Minsk-akkoorden uit te voeren. Daarnaast laat het Kremlin weten "het recht te hebben om te reageren met maatregelen waarvan wij denken dat die in Ruslands belang zijn."

Roebel krabbelt op dankzij hogere olieprijs
De roebel steeg vorige iets in waarde ten opzichte van de dollar. De koers daalde met 1,6 procent tot onder de 72 roebel voor een dollar. Dat was de eerste keer dat de koers onder de 72 roebel daalde sinds eind december 2015. De olieprijs klom een beetje op uit het dal en sloot vorige week op 38 dollar per vat.

Bulgarije verloor 150 mln euro door boycot
De Bulgaarse sector heeft sinds de boycot in augustus 2014 300 miljoen lev (153,11 miljoen euro) verloren. De belangrijkste oorzaak voor het verlies is de gedaalde verkoopprijs en een verlies aan verkoop, dat meldt de Bulgaarse regering. Het land wil zo snel mogelijk op zoek naar een oplossing voor de problemen.

Mogelijk boycot re-export Wit-Rusland
De Russische fytosanitaire dienst overweegt een boycot van groenten en fruit uit Kenia, India en Liberia dat via Wit-Rusland wordt ingevoerd. Het Kremlin sluit niet uit dat er met de documenten wordt geknoeid en dat onder deze certificaten illegale producten geïmporteerd worden. De autoriteiten van de drie landen is om opheldering gevraagd.



3,5 ton groenten vernietigd

De Rosselkhoznadzor plaatste een video van de vernietiging van 3,5 ton groenten en fruit die eerder in beslag genomen waren. De producten zijn volgens de inspectie illegaal geïmporteerd en werden daarom vernietigd.

Grenspost Dagestan onderschept illegaal product
Op de grens tussen de Russische deelrepubliek Dagestan en Azerbeidzjan heeft de Russische inspectie verschillende partijen illegale groenten en fruit onderschept. In totaal gaat het om 58 ton verdachte producten. Zo werden er onder andere 18,4 ton appelen onderschept die uit Turkije bleken te komen en niet uit Azerbeidzjan. Ook op 17,6 ton tomaten ontbraken de vereiste labels op de pallets, waarna de partij werd onderschept. Op dezelfde controlepost werd ook 21.000 kilo noten onderschept, waarvan de etikettering ontbrak

Lees hier alle artikelen uit Dossier Rusland.