Nieuw R&D Center Hazera in Israël en Nederland

Hazera voltooide onlangs de verhuizing van zijn R & D Center, met inbegrip van laboratoria, veredelingskassen en kantoren, naar zijn nieuwe hoofdkantoor in Berurim, Israël. 80 Miljoen NIS werden geïnvesteerd in dit vier jaar durende project.

Daarnaast investeert het bedrijf in Noord-Nederland, in een nieuw R & D centrum voor veredeling van Cruciferengewassen (sluitkool en radijs). Dat project is gepland voor voltooiing in het najaar van 2017, met een investering van meer dan 8 miljoen euro.
Rami Dar, CEO van Hazera, zei: "We zijn blij dat we het proces hebben afgerond van verbetering van de R & D-infrastructuur in Israël en het verenigen van de grote meerderheid van de activiteiten van het bedrijf onder één dak in Berurim." Het zaadverwerkingsbedrijf van Hazera blijft gevestigd in het zuiden van Israël, in Sderot.

"Het nieuwe R & D centrum bevat de allernieuwste faciliteiten en technologieën op het gebied van de veredeling van groenterassen, waardoor Hazera zijn ontwikkelingsprocessen van nieuwe producten kan verbeteren, op basis van maximale efficiency."

Hazera's Fytopathologie- (plantenziekten-) laboratorium is verhuisd naar het gloednieuwe gebouw in Berurim dat van de nieuwste technologie is voorzien. Met deze stap sluit Hazera een lang proces af van afstoting van het oude lab in Mivhor en het verenigen van het hoofdkantoor en de laboratoria van het bedrijf in Berurim. De totale investering in dit project bedroeg meer dan 80 miljoen Shekel (NIS). Het bedrijf exploiteert ook een zaadverwerkingsbedrijf in het Israëlische Sderot.

Het Fytopathologielaboratorium komt samen met de andere R & D-laboratoria van Hazera, waaronder die voor Biochemie, Celbiologie, Genotypering en meer, die eerder dit jaar al verhuisden naar Berurim. Het laboratorium voert tienduizenden resistentietesten uit voor ongeveer 75 ziekteverwekkers en plagen, op een breed scala van groentegewassen, en is onderdeel van Hazera's wereldwijde R & D-unit.Tegelijkertijd is het bedrijf bezig met het bouwen van een nieuw R & D centrum voor het veredelen van kruisbloemigen in Warmenhuizen, in Noord-Holland. Het nieuwe centrum zal bestaan ​​uit laboratoria, kassen en kantoren en zal de meest geavanceerde apparatuur in de industrie omvatten voor het veredelen van rassen behorend tot de Cruciferengroep: Brassica zoals kool, bloemkool, spruitkool, en ook radijs. Het centrum is gebouwd volgens ecologische bouwnormen, en zal het oude nabijgelegen centrum van R & D in Tuitjenhorn vervangen. De kosten van het project zullen naar verwachting in totaal meer dan 8 miljoen euro bedragen. De verhuizing naar het nieuwe centrum staat gepland in november 2017.

Hazera Seeds
P.O. Box 28, 4920 AA Made, The Netherlands‬
T +31 (0) 162.690.900
F +31 (0) 162.680.970
info@hazera.nl
www.hazera.com

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven