Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Uien planten in volle gang

Tholen - Angelo Knuit van Loonbedrijf Knuit in het Zeeuwse Heinkenszand heeft deze week de eerste plantuien geplant. Na verschillende rassen te hebben geprobeerd, plant de Zeeuwse teler nu al voor het derde jaar naar volle tevredenheid het ras Setton. Dit vanwege de hoge opbrengsten die dit ras biedt. Daarnaast heeft de teler dit jaar ook een perceel vroege uien geplant. Hij heeft daarvoor het relatief nieuwe ras Lombardi gebruikt. Proefondervindelijk is vastgesteld dat dit een uitblinker is in het vroege segment. Nieuw is dat Angelo dit jaar een drukwisselsysteem heeft op de banden, dit om zowel de banden als de bodem te ontzien.



"Setton is een middenvroeg ras en zeer populair bij de professionele teler. Setton geeft hoge opbrengsten, waarbij 80 ton per hectare zonder al te veel inspanning haalbaar is. Ook voor de verwerkende industrie doet Setton het goed, omdat het ras goed bewaarbaar is en zeer uniforme, ronde uien oplevert", verklaart Erwin Groen van TOP Onionsets.



TOP werkt nauw samen met meerdere gerenommeerde zaadveredelaars om samen met hen de beste rassen te selecteren. "We telen als enige vrijwel alle plantuien in eigen beheer, we doen dit op ongerepte en dus ziektevrije percelen in Noord Frankrijk. Hierdoor kunnen we traceerbare en ziektevrije plantuien afleveren, boordevol groeipotentie", besluit Erwin.

Voor meer informatie:
Erwin Groen
TOP Onionsets
Tel: 0113-315050
Mob: 06-12541910
e.groen@toponions.com
www.toponions.com