Abonneren

Vacatures

"Tweetende tuinders"

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen week

Top 5 - afgelopen maand

Weer

MIT Zuid-Nederland vastgesteld; Zuid-Holland binnenkort open

De colleges van Gedeputeerde Staten van de provincies Limburg, Noord-Brabant en Zeeland stellen de Subsidieregeling MKB innovatiestimulering topsectoren Zuid-Nederland open. Dit is de Zuid-Nederlandse invulling van de landelijke regeling MKB-Innovatiestimulering Topsectoren (MIT).

Voor de regeling is in 2016 10,9 miljoen euro beschikbaar. Hiervan is de ene helft afkomstig van de drie Zuid-Nederlandse provincies, de andere helft komt van het ministerie van Economische Zaken.

Innovatieadvies- en haalbaarheidsprojecten
U kunt van 10 mei tot en met 1 september een aanvraag indienen. Het subsidieplafond voor de tenderperiode is 3.190.802 euro.

R&D-samenwerkingsprojecten
Aanvragen kunnen van 5 juli tot en met 1 september worden ingediend. Het subsidieplafond voor deze tenderperiode is 7.445.205 euro. Het subsidieplafond onderscheidt grote projecten (waarvoor subsidie tussen 200.000 en 350.000 euro wordt toegekend) van kleine projecten (subsidie tot 200.000 euro). Zo wordt voorkomen dat het hele subsidieplafond naar grote projecten gaat.

Zuid-Holland
De provincie Zuid-Holland meldt dat er voorbereidingen worden getroffen om de Subsidieregeling MKB innovatiestimulering topsectoren Zuid-Holland (MITZH) open te stellen in 2016. De verandering van de tekst van de regeling is in voorbereiding. De openstellingsdata zijn al wel definitief.

De verwachting is dat de MIT Zuid-Holland in 2016 er in grote lijnen hetzelfde uitziet als in 2015. Aanvragen voor de subsidieregeling kunt u in 2016 indienen bij de provincie Zuid-Holland. Vorig jaar was het loket voor indiening van aanvragen voor de MIT Zuid-Holland bij de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO).

Openstellingsdata
  • Innovatieadvies en Haalbaarheid: Van 10 mei tot en met 1 september 2016 op volgorde van binnenkomst.
  • R&D samenwerking: Van 5 juli tot en met 1 september 2016 op basis van tendering.
De veranderde regeling en het beschikbare budget in 2016 voor de MIT Zuid-Holland worden naar verwachting eind maart 2016 bekendgemaakt.

Voor meer informatie:
Flynth adviseurs en accountants
subsidiedesk@flynth.nl
088 – 236 77 77
www.flynth.nl

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven