Hygiënische werkwijze bij gebruik schilmachine

Bij het bereiden van eet- en drinkwaren is hygiënisch werken een absolute voorwaarde om de veiligheid voor de consument te kunnen garanderen. Ook bij het schillen van asperges is een goede hygiëne zeer belangrijk. Je werkt immers met producten die snel kunnen bederven. Jeroen Lijkendijk van JFPT geeft tips over de aanpak.

Waar moet u als teler op letten?
Bederf treedt minder snel op bij een hygiënische werkwijze. Voor de gehele verwerkingsruimte geldt dat de waren hygiënisch behandeld moeten kunnen worden. De waren moeten beschermd worden tegen kruisbesmetting via materialen, water, luchttoevoer, personeel, kruisbesmetting of ongedierte. Bedrijfsruimten moeten schoon en schoon te houden zijn, goed onderhouden en voldoende verlicht door (bij voorkeur) daglicht of kunstlicht zijn.Waaraan moet de schilmachine die de teler gebruikt voldoen?
Materialen en apparatuur die in aanraking komen met eet- en drinkwaren, moeten goed kunnen worden schoongemaakt en gedesinfecteerd worden. Onze machine, de Tenrit SOLO A Aspergeschilmachine, is ontwikkeld en gebouwd volgens de laatste hygiëne en kwaliteitseisen. Om optimaal te voldoen aan deze eisen is onder andere gebruik gemaakt van food grade kunststoffen (veilig voor voedsel) en van blauw licht om kiemen tegen te gaan. Klik hier voor meer informatie.

Hoe wordt de machine schoon gemaakt?
Om een optimale reiniging te kunnen garanderen is een schoonmaakplan gewenst. Speciaal voor het reinigen van sterk hechtende aspergeresten en andere plantaardige residuen is er een speciaal wasmiddel, dit werkt tegen plantaardige residuen. Het schoon te maken oppervlakte wordt met het wasmiddel in geschuimd en na een voorgeschreven contacttijd met schoon drinkwater nagespoeld. Deze reiniging voorkomt verspreiding van ziekteverwekkers, zoals E-coli, EHEC, Salmonella, Legionella en nog veel meer. Reinigen met het speciaal ontwikkelde reinigingsmiddel en desinfectiemiddel garandeert een kiem reductie tot beneden de detectielimiet.Bestaat er een training hiervoor?
Ja, een goede instructie of training inclusief werkomschrijving van de machine en/of het Foodlife cleaning system zorgt ervoor dat alle medewerkers in de dagelijkse praktijk hygiënisch met producten kunnen omgaan. JFPT kan dit voor u volledig verzorgen en behoort bij ons tot de standaard bij de machine aflevering.

Voor meer informatie:
Jeroen Lijkendijk
Jfpt
M +31 614874122
Telfordstraat 10
8013 RM Zwolle
T +31 (0)38 465 36 11
F +31 (0)38 465 01 81
jeroenlijkendijk@foodlife.nl
www.jfpt.nl

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven