Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

"Monsanto sprak met BASF en Bayer over overname bedrijfsonderdelen"

De Amerikaanse producent van landbouwzaden en gewasbeschermingsmiddelen Monsanto blijft zoeken naar mogelijkheden om via overnames te groeien. Na de mislukte poging om de Zwitserse branchegenoot Syngenta over te nemen, werd er onder meer met BASF en Bayer over de koop van agrarische bedrijfsonderdelen. Dat weten ingewijden te melden aan het Amerikaanse persbureau Bloomberg.

De gesprekken met BASF zouden niets hebben opgeleverd en met Bayer zouden de gesprekken nog gaande zijn. Monsanto onderhandelt over de koop van twee onderdelen op het gebied van gewasbescherming van Bayer CropScience. Het zou onder meer gaan om middelen van Bayer die gebruikt worden in de teelt van katoen. Ook wordt rekening gehouden met een overname van de gehele landbouwdivisie van het Duitse concern door Monsanto. Vertegenwoordigers van BASF, Bayer en Monsanto willen niet op de geruchten reageren.

Bron: AgriHolland / Bloomberg
Publicatiedatum: