Abonneren

Vacatures

"Tweetende tuinders"

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen week

Top 5 - afgelopen maand

Weer

Marktplaats Uienhandel schaakt op twee seizoenen

Het uienseizoen heeft minimaal nog 14 weken voor de boeg tot einde seizoen. Het verhaal in de markt zal in de komende periode vooral gaan draaien om de kwaliteit. Insiders geven aan dat de uien fysiologisch ouder zijn dan de datum op de kalender. In de praktijk uit zich dat in niet meevallende tarra en een zoektocht naar alternatieve bestemmingen. Verwacht wordt dat de kwaliteit de export van uien zal gaan hinderen.

De handel staat in de week voor Pasen op een laag pitje. Goede Vrijdag en tweede Paasdag vallen voor flink wat bedrijven uit als sorteerdagen. De week na Pasen zal de vraag naar uien ook nog beperkt blijven.

De basis voor het nieuwe seizoen wordt volop gelegd. In het zuidwesten zijn de activiteiten op het land het grootst. In de Flevopolder staat het uienzaaiseizoen nog aan het begin. In de weersvooruitzichten zit nog niet echt voorjaarsweer, want naast wisselvallige Paasdagen zal ook de week na Pasen een wisselvallig karakter hebben.

Op de marktplaats van Uienhandel.com worden inmiddels de eerste partijen af land van oogst 2016 aangeboden. De handel in de af land periode heeft wat meer voeten in de aarde dan bij handel uit bewaring, omdat van af land partijen geen kwaliteitsrapport wordt opgemaakt. De koper zal zichzelf een oordeel moeten gaan vormen voor wat betreft kwaliteit en grofte van de aangeboden partijen.

Bron: Uienhandel.com

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven