Abonneren

Vacatures

"Tweetende tuinders"

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen week

Top 5 - afgelopen maand

Weer

Oproep: marktgedreven R&D projectideeën

Bent u actief in de sector innovatieve agrifood technologieën en heeft u marktgedreven R&D projectideeën? Reageer dan op de oproep van de nationale EUREKA kantoren in Nederland, Spanje en Turkije.Spanje, Turkije en Nederland nemen deel aan het Eureka-initiatief en ondersteunen innovatieprojecten via de EUREKA programma's 'EUREKA Networking projects' en 'Eurostars'.

Samenwerking vergroten
Om de innovatiesamenwerking tussen Nederlandse en Spaanse en/of Turkse bedrijven in de Food sector te vergroten hebben de nationale EUREKA kantoren in Nederland (RVO.nl), Spanje (CDTI) en Turkije (Tubitak) een gezamenlijke oproep gestart voor projectideeën. Deze projectideeën kunt u uiteindelijk indienen in de reguliere programma's voor EUREKA en Eurostars.

Technologiegebieden
Deze internationale samenwerkingsprogramma's staan open voor alle technologiegebieden, maar deze call richt zich specifiek op marktgedreven R&D projectideeën op het gebied van innovatieve agrifood technologieën, te weten:
  • Voedseltechnologie (productie, verpakken en etiketteren, additieven, productontwikkeling, chemische - en voedingsanalyses) - Food technology (processing, packaging and labeling, additives, product development, chemical and nutritional analysis)
  • Veiligheid en kwaliteit van etenswaren (door voeding veroorzaakte ziektes, kwaliteit en voedingseigenschappen) - Food safety and quality (food-borne diseases, quality and nutritional properties)
  • Nieuwe voedingsmiddelen en duurzame voedselproductie - Novel foods and sustainable food production
Informatiemiddag & matchmaking
Tijdens de voorlichtingsmiddag op donderdag 5 april 2016 bij RVO in Den Haag wordt een toelichting gegeven op de call voor projectideeën. De Nederlandse innovatieattaché in Turkije en de Eurostars vertegenwoordiger in Spanje zijn hierbij aanwezig.

Daarnaast vindt er, in samenwerking met Europe Enterprise Network, op 27 april een matchmaking bijeenkomst plaats tijdens de Alimentaria in Barcelona (26-28 April 2016). Nederlandse, Spaanse en Turkse bedrijven en kennisinstellingen kunnen zich registeren voor deze matchmaking.

Voor wie?
Consortia die voldoen aan de onderstaande criteria kunnen projectideeën indienen:
  • Het consortium bestaat uit minimaal 2 organisaties uit minimaal 2 van de 3 deelnemende landen. Voor Eurostars geldt daarbij specifiek dat een R&D-intensief MKB het project leidt.
  • Het samenwerkingsproject betreft marktgerichte R&D gericht op de ontwikkeling van innovatieve producten of diensten;
  • Er is in het samenwerkingsproject sprake van een evenwichtige verdeling van de kosten, risico's en economische baten.
Procedure en indieningstermijn
De procedure bestaat uit 2 stappen, waarvan deze oproep de eerste stap vormt.
  1. Consortia kunnen tot en met 14 juni 2016 een projectvoorstel indienen. Voor de projectomschrijving moet u het "Project Idea Outline Form" gebruiken, deze vindt u onderaan de pagina bij Download. U moet een digitale versie van het document indienen bij de relevante EUREKA kantoren in Nederland, Spanje en/of Turkije. Na een toets van uw projectvoorstel ontvangt u vóór 30 juni 2016 een reactie over de financieringsmogelijkheden en slaagkans binnen het reguliere EUREKA- of Eurostars programma.
  2. Wanneer voor een projectidee financiële ondersteuning mogelijk is, krijgt het consortium informatie en advies over de indiening van een volledig voorstel. CDTI, Tubitak en RVO.nl zullen u feedback geven op uw conceptplan en u assisteren bij het uiteindelijke indieningsproces, waaronder het becommentariëren van een ontwerpvoorstel.
De deadline voor het indienen van een volledig voorstel bij Eurostars is 15 september 2016.

De deadline voor het indienen van een EUREKA aanvraag is 31 augustus 2016. Deze deadline geldt zowel voor het internationale aanvraagformulier als voor de bijbehorende nationale aanvraagformulieren.

Van de ingediende volledige voorstellen volgt een evaluatie via de bestaande Eureka en Eurostars programma's. Voor deze call voor projectvoorstellen is geen specifiek budget beschikbaar.

Voor meer informatie:
RVO
Willemien van Asselt
Willemien.vanasselt@rvo.nl

Arnold Meijer
arnold.meijer@rvo.nl
www.rvo.nl

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven