Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Lindert Moerdijk, MSP Uienhandel:

"Geen grote uienorders, wel veel landen aan de markt"

Tholen - Op de uienmarkt is het momenteel redelijk rustig. Of het stilte voor de storm is? "Niemand die het weet", reageert Lindert Moerdijk. "Het kan stilte voor de storm zijn. Braziliƫ heeft nog drie weken lokale en Argentijnse oogst, maar nu zit de markt daar vol. Andere jaren was de vraag vanuit Noord-Afrika nog weleens wat stabieler, maar die doet nu het ene moment wel mee en het andere moment stoppen ze direct."



Verder is de vraag opvallend breed, maar we missen de grote orders om het echt druk te krijgen. Het gaat met een autootje per keer. Maar dat het even wat rustiger is, vind ik helemaal niet erg. Dan doen we even op het gemakje. Tot nu toe is het gewoon een goed seizoen geweest", vervolgt Lindert.

"Er zit weinig beweging in de prijs met een baalprijs rond de 25 cent. Boeren met goede kwaliteit houden de prijs in de benen. En terecht, want er komt wel sleet op de uien en zoveel goede kwaliteit zit er niet meer. Ik ben benieuwd hoe de markt wordt vervolgd. Er wordt veel gewikt en gewogen op de uienmarkt."

Voor meer informatie:
Lindert Moerdijk
MSP Uienhandel BV
Hertenweg 32a
4455 TL Nieuwdorp
Tel: 0113 612370