Abonneren

Vacatures

"Tweetende tuinders"

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen week

Top 5 - afgelopen maand

Weer

India: online AGF-marktplaats VegFru.com heeft 5.000 geregistreerde kopers

VegFru is een online platform dat telers, leveranciers, retailers en kopers samenbrengt. Het platform werd in juni 2015 opgericht door Anil Chopra en is gevestigd buiten Delhi. Onlangs heeft Wingify, een op software gerichte onderneming, een onbekend bedrag geïnvesteerd in de online fruit- en groentemarktplaats. Het geld zal worden gebruikt voor teamuitbreiding en de ontwikkeling van mobiele apps voor zowel kopers als verkopers.

Anil Chopra, oprichter en CEO van VegFru.com: "De mango's die in Vijaywada worden verkocht voor 7.000 roepies (93 euro) per 100kg worden verkocht voor 10.000 roepies (133 euro) per 100kg in New Delhi. Zelfs na het verrekenen van de verpakkings- en transportkosten is de groothandelsprijs in Noord-India 20 procent hoger dan in het zuiden."

Volgens Chopra ontvangen telers in ontwikkelde landen 50 tot 60 procent van de uiteindelijke consumentenprijs van hun AGF-producten, terwijl een Indiase teler slechts 20 tot 30 procent krijgt. De reden is dat de versmarkt en de marketinginfrastructuur in India niet met elkaar in verbinding staan. Er bestaat een enorme kenniskloof tussen verkopers, kopers en telers op het gebied van prijs en praktijk.

Hoe VegFru werkt
Verkopers en leveranciers kunnen zich registreren op VegFru.com en hun producten of diensten gratis aanbieden. Kopers van over de hele wereld kunnen vervolgens bij de verkopers informeren over de prijzen en handelsvoorwaarden om zo een geschikte leverancier te kiezen.

VegFru.com heeft al 5.000 geregistreerde kopers, die meer dan 100 verschillende soorten fruit en groenten leveren. Anil: "De website faciliteerde in maart ongeveer 60 groothandelsbestellingen, dubbel zo veel als in februari. Elke maand worden er 350 transacties gedaan. Momenteel hebben we 50 productclusters verspreid over heel India, waar telers hun groenten en fruit direct kunnen leveren." Bij het platform werken momenteel 15 werknemers, maar de organisatie is van plan 50.000 leveranciers uit heel India aan boord te halen.

Source: yourstory.com


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven