Abonneren

Vacatures

"Tweetende tuinders"

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen week

Top 5 - afgelopen maand

Weer

Nieuw record Indiase uienteelt in 2015/2016

De Indiase uienteelt zal naar verwachting een nieuw record halen van 20,3 miljoen ton in het seizoen van 2015/16. Gunstige weersomstandigheden en hogere prijzen hebben het areaal en de oogstopbrengst verbeterd. In het seizoen 2014/15 was de uienopbrengst gedaald tot 18,9 miljoen ton wegens de matige neerslag. Het jaar daarvoor was er sprake van het vorige record van 19,4 miljoen ton.

De sterkere prijzen tijdens het zomerseizoen moedigden telers aan om meer uien in het winterseizoen aan te planten. De gunstige weersomstandigheden hebben ook gezorgd voor een positieve prognose voor de opbrengst in de lente. Deze zal beter zijn dan vorig jaar, omdat er dit jaar geen sprake is van neerslag buiten het seizoen of van hagelbuien. Het areaal voor de uienteelt bedroeg 1,2 miljoen hectare. Dat is iets meer dan het areaal van vorig jaar van 1,17 miljoen hectare. De opbrengst in de lente wordt geschat op 15% tot 20% meer dan vorig jaar.

Ongeveer 4,5 miljoen ton aan uien zal dit jaar naar verwachting worden opgeslagen. Dit is vanwege het aanbod aan uien van goede kwaliteit dat momenteel op de markt aanwezig is. Telers krijgen ongeveer Rs 8 (€0,11) per kilo in Lasalgaon te Maharashtra, wat de grootste groothandelsmarkt voor uien in Azië is. Het winstmarge bedraagt minstens 20% ten opzichte van de productiekosten.

Bron: india.com

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven