Abonneren

Vacatures

"Tweetende tuinders"

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen week

Top 5 - afgelopen maand

Weer

Varsity Produce: Kortedag-, Intermediair en langedaguien uit dezelfde vallei

Tholen - Waar in Californië grotendeels kortedaguien worden geteeld, maakt Varsity Produce uit Bakersfield daar een uitzondering op. In de San Joaquin Valley worden namelijk naast de kortedaguien ook de intermediair- en langedaguien geteeld in hetzelfde gebied.


Brent Rhodes van Varsity Produce.

Koelopslag
Varsity Produce start medio april met oogsten en rondt de oogst halverwege oktober af, waarna ze nog vijf tot zes maanden in de koelopslag bewaard worden. De excursiegroep van Hazera's Onion Study Tour nam een kijkje bij het bedrijf waar de uien hoofdzakelijk geschild de deur uitgaan.


Verse aanvoer van het veld.

Foodservice of verwerkende industrie

Het bedrijf - actief in de teelt, verpakking en verwerking - werd opgericht in 1983 en levert jaarrond gele, rode en witte uienrassen, onder meer als hele geschilde uien. Varsity Produce levert geen enkele ui aan de retail. Het gros van de uien wordt geleverd aan de foodservice of de verwerkende industrie. Om die reden kunnen de uien ook mechanisch worden geoogst.

Uitdagingen zijn er volgens Brent Rhodes onder meer het watertekort en de hoge logistieke kosten. Wel heeft Varsity Produce de gelegenheid om met druppelirrigatie te werken. In de schillerij druppelde het dinsdag ook tranen bij de bezoekers. Daar zorgden de geschilde jumbo-uien wel voor.


Witte uien.


Rode uien.


Gele uien.


Die knippen we er gewoon af.In de koeling.

Voor meer informatie:
Varsity Produce
2017 Brundage Lane
Bakersfield, CA, 93304-2850

Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven