Je krijgt deze pop-up te zien omdat dit de eerste keer is dat je onze site bezoekt. Krijg je deze melding altijd te zien dan heb je je cookies uitstaan en zullen die blijven verschijnen.
U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).
Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken. Bedankt!
Je ziet deze popup omdat dit de eerste keer is dat u de site betreed. Als u dit bericht blijft krijgen zet dan alstublieft uw cookies aan
Franse uienverpakker Grégoire Lévesque (La Ferme d'Erquinvillers):
"Kleinpak is onze specialiteit"
Tholen - La Ferme d'Erquinvillers uit Picardië voorziet jaarrond de Franse retail van gele, rode en witte uien, zilveruien, banaansjalotten en knoflook. Het bedrijf voert de teelt-, verpakkings- en logistieke activiteiten in eigen beheer uit. De teelt vindt plaats op een areaal van 500 hectare in een straal van 50 kilometer rond het productiebedrijf, 80 kilometer ten noorden van Parijs. "Kleinverpakking is onze specialiteit", vertelt Grégoire Lévesque.
Drie generaties Levesque op het land
De uien maken het grootste deel uit van het assortiment van La Ferme d'Erquinvillers. Deze gaan veelal in verpakkingen van 500 gram, 1 of 2 kilo naar de Franse supermarkten door het hele land. Het bedrijf heeft een moderne kistenbewaring en investeerde het afgelopen jaar fors in de automatisering van de verpakkingslijn. Ongeveer de helft van de uien gaan weg onder het merk van La Ferme d'Erquinvillers. De andere helft onder private labels van de supermarkten. "Vanuit de Franse retail is er vraag naar steeds kleinere verpakkingen - bijvoorbeeld drie of vier uien in een netje - en daar kunnen wij goed op inspelen", vertelt Grégoire.
Vader Bruno was van oorsprong teler en startte het Franse uienbedrijf op. Grégoire houdt zich met name met de verkoop bezig en ook broer Thomas is binnen het familiebedrijf actief. Hij is momenteel de mogelijkheden aan het verkennen om ook te exporteren naar andere Europese bestemmingen. "De Franse uienteelt neemt behoorlijk toe. Ik verwacht dat we het komende seizoen meer concurrentie krijgen door een groter aanbod Franse uien", vertelt de teler.
Volgens Grégoire verloopt het uienseizoen goed. "We hebben de beschikking over een uitstekende kwaliteit uien dit jaar in onze streek. Vanaf september tot januari lagen de prijzen op een gemiddeld niveau. Medio januari was er een prijsstijging en ik verwacht dat we dit niveau wel vast kunnen houden tot het einde van het seizoen. Met de sjalotten hebben we een normaal jaar, maar wel van goede kwaliteit."
De toekomst ziet hij met vertrouwen tegemoet. "Ons voordeel is dat de Franse retail bij een gelijke kwaliteit met importuien altijd de voorkeur heeft voor een lokale teler. Als wij een goede kwaliteit kunnen blijven leveren en onze klanten zo flexibel van uien blijven voorzien, ziet onze toekomst er goed uit", besluit Grégoire.
Voor meer informatie:
La Ferme d'Erquinvillers 57 Rue des Tirailleurs Sénégalais 60130 Erquinvillers, Frankrijk Tel:+33 3 44 50 66 54 info@ferme-erquinvillers.fr