Abonneren

Vacatures

"Tweetende tuinders"

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen week

Top 5 - afgelopen maand

Weer

Tom Bi - Jining Land Produce

Chinese knoflook maakt opmars in Amerika

Het volume aan Chinese knoflook zal dit seizoen volgens prognoses 10% tot 20% lager zijn. De reden hiervoor is het koude weer in januari, dat een deel van de oogst heeft beschadigd. Dit zal leiden tot hogere prijzen voor Chinees knoflook. Telers en handelaren in China slaan nu knoflook op, omdat ze verwachten dat de prijzen zullen stijgen tot nieuw knoflook op de markt komt.

"Knoflook is een van onze belangrijkste producten. We kunnen het hele jaar door knoflook leveren. Het nieuwe knoflook zal vanaf juni beschikbaar zijn," legt Tom Bi van Jining Land Produce uit.

"We hebben een areaal van 150 hectare voor knoflookteelt vlakbij de stad Jining in de provincie Shandong. We moesten ons land bedekken met folie om onze gewassen te beschermen tegen de extreme kou van deze winter. Ons knoflook wordt geƫxporteerd naar Europa en Zuid-Amerika. Europa is een moeilijke markt wegens de strenge export-quota's. Ons knoflook is erg concurrentiegericht op de Zuid-Amerikaanse markt. We zijn daar in staat geweest om onze omzet jaar op jaar te vergroten. We kunnen qua prijs, volume en kwaliteit goed concurreren met Spaanse, Argentijnse en Peruviaanse knoflook."

Jining Land Produce werd in 2006 opgericht. Het bedrijf houdt zich bezig met de productie, verwerking, opslag, import en export van AGF. De voornaamste producten van het bedrijf zijn verse knoflook, gember en walnoten. Red Dragon en Red 8 zijn de grootste merken van het bedrijf.

Stijgende internationale vraag naar Chinese walnoten
"De walnotenteelt is een van de speerpunten van ons bedrijf. We hebben een walnotenplantage van 70 hectare bij de stad Dandong in de provincie Liaoning. Ons team werkt ook samen met lokale telers. De telers zijn verantwoordelijk voor de aanplanting, teelt en verwerking van het product. Wij zijn verantwoordelijk voor de marketing, distributie en omzet. Onze walnoten zijn vanaf september tot december op de markt. In 2010 zijn we begonnen met de export naar Europa. We hebben nu klanten in Duitsland, het Verenigd Koninkrijk, Italiƫ en Nederland. De vraag stijgt en de prijzen voor walnoten blijven stabiel. In Europa verkopen we onze walnoten onder ons Red Dragon-merk."Europese vraag naar gember stabiel
"Het tweede product waarin we ons hebben gespecialiseerd is verse gember. Net als met knoflook zijn we in staat om het hele jaar door gember te kunnen leveren. We hebben een areaal van 100 hectare voor de gemberteelt vlakbij de stad Weifang in de regio Anqiu in Shandong. Daarnaast hebben we 3.000 vierkante meter aan opslagfaciliteiten in Nederland. We leveren gember aan de Europese en Noord-Amerikaanse markten. Op dit moment is de vraag in Europa sterker dan in de VS. Over het algemeen liggen de gemberprijzen dit seizoen laag en is de internationale vraag relatief zwak.""We werken samen met externe transport- en verpakkingsbedrijven. We exporteren vanuit de havens Dalian en Quindao, waar we onze eigen koelopslag hebben. We blijven ons richten op het hogere marktsegment. We willen onze internationale aanwezigheid versterken door nieuwe exportmarkten aan te boren."


Tom Bi
Jining Land Produce
www.chinagarlic.com
Tel: +86 13863748399 & +86 5372658222
E-mail: tom@chinagarlic.com
Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven