Abonneren

Vacatures

"Tweetende tuinders"

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen week

Top 5 - afgelopen maand

Weer

Eerste paal uienveredelingscentrum geslagen

Donderdag 28 april jl. is de eerste paal geslagen bij veredelingsbedrijf De Groot en Slot in Broek op Langedijk door de directeuren Martin Slot en Jeroen de Haas. Het nieuw te bouwen Veredelingscentrum komt op de plek van de oude bedrijfshallen. Met de nieuwe en moderne faciliteiten beschikt De Groot en Slot over een goede uitgangspositie om ook in de komende jaren nieuwe, succesvolle uien- en sjalottenrassen te blijven ontwikkelen.

Familiebedrijf De Groot en Slot is gespecialiseerd in de veredeling van uien en sjalotten. Directeur Martin Slot: "Als enige wereldwijde speler richten wij ons voor 100% op deze specifieke producten. Het hebben van deze volledige aandacht, een goed kennisnetwerk en uitstekende faciliteiten vinden wij een randvoorwaarde voor succes. Niet alleen op de korte, maar vooral ook op de langere termijn. Het creëren van een succesvol nieuw ras duurt immers al gauw zo'n 10 tot 15 jaar".

De komende weken gaan ongeveer 1.200 heipalen de grond in. Naast de hei-activiteiten wordt het dak van de expeditie hal geïsoleerd en worden restanten van het oude pand afgevoerd. Volop activiteit dus, en dat is wel nodig ook. Want medio september moet het nieuwe Veredelingscentrum in bedrijf zijn, voordat de uienoogst uit heel Europa weer gaat binnenkomen.Toekomst
Met de nieuwbouw zet De Groot en Slot weer een stap om haar leidende rol als het kenniscentrum op het gebied van uien en sjalotten te verstevigen en de voorsprong verder uit te bouwen. Jeroen de Haas: "Na realisering van deze nieuwbouw beschikken we over een prachtige locatie waar onze diverse logistieke, verwerkings- en beoordelingsprocessen die bij de klassieke verdeling van uien en sjalotten een voorname rol spelen, de komende jaren gaan plaatsvinden. Het hebben van volledige aandacht op uien en sjalotten, een uitgebreid kennisnetwerk en uitstekende faciliteiten vinden wij een randvoorwaarde voor ons succes. De komende jaren zijn erop gericht om onze expertise verder uit te bouwen in de wereldwijde markt. Als men wereldwijd aan uien denkt, moet men aan specialist De Groot en Slot denken, dat is onze ambitie!"

De bouw wordt uitgevoerd door aannemer De Geus Bouw en diverse regionale onderaannemers, zoals Electropartners, Willems, Omnivent, Harder, Omnihout, Jongejans luchttechniek, Breddels Architecten en Groenmeesters.

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven