Notering Goes incasseert opnieuw een min

Uienhandel voelt paniekerig aan

De omstandigheden op de Nederlandse uienmarkt worden met de week zwaarder. Telers leken lange tijd moed te houden op een opleving van de vraag en bleken maar in beperkte mate bereid te zijn tot het geven van aanbod. Dit resulteerde in een naar verhouding stabiel prijsniveau. Nu de kooplust tanende is, begint de harde werkelijkheid over de lastige positie waarin de Nederlandse uienmarkt zich bevindt door te dringen tot bezitters van uien. Bij de zeer beperkte vraag naar uien en toename van het aanbod af teler voelt de Nederlandse uienmarkt paniekerig aan. Voor goede kwaliteit uien wordt tussen 15,00 en 16,00 euro per 100 kg betaald. De kopers halen de partijen vlot op, meldt het handelsplatform Uienhandel.com.

Notering Goes incasseert opnieuw een min
De notering van uien in Goes heeft opnieuw een min moeten incasseren. De notering van de 60% grof sortering bleef echter onveranderd. De transacties op lagere niveaus waren aanleiding om de notering licht naar beneden bij te stellen. In week 14 werd voor de 30% grof sortering gemiddeld nog 17,50 euro genoteerd en 19,00 euro voor de 60% grof. Daarmee is de uienprijs weer terug op het niveau van half november 2015.

Mooi weer met open armen ontvangen
De weersomslag die zich deze week aankondigt, zal de werkzaamheden op het land een positieve duw in de rug gaan geven. In een aantal gebieden (vooral het noorden van Nederland) moet nog heel veel werk gebeuren en staan telers voor de vraag of het verstandig is om, indien er deze week niet gezaaid kan worden, nog uien te zaaien. Hoewel er geen vaste datum is tot wanneer er gezaaid kan worden, hebben desondanks een aantal telers al de knoop doorgehakt om af te zien van het zaaien van uien. Hoeveel impact dit uiteindelijk zal hebben op het totale areaal dat in Nederland wordt gezaaid, is niet aan te geven. De verschillen tussen de eerste en laatst gezaaide percelen zijn dit seizoen bovengemiddeld hoog.

Bron: Uienhandel.com

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven