Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
"Europese importeurs prefereren Indiase uien boven Chinese"

Uienprijs China hoog door Koreaanse vraag

Qingdao A-Best begon 12 jaar geleden met de export van gember. "We exporteren het hele jaar door. Onze grootste exportmarkt is het Verenigd Koninkrijk, gevolgd door Spanje, Italië en Nederland. Onze klanten variëren van supermarkten tot importeurs en groothandelaren," zegt Parson van Qingdao A-Best. "Ik werk vanaf het begin van onze exportactiviteiten bij dit bedrijf. In het begin zochten we nog online en via beurzen naar mogelijke klanten, maar nu komen de klanten zelf op ons af."



Uienprijzen omhoog wegens Koreaanse vraag
"April is het begin van ons seizoen voor de uienexport. We exporteren roze en gele uien naar het Verenigd Koninkrijk en Zuidoost-Azië. Vorig jaar zijn de uienprijzen fors gestegen. Zuid-Korea begon met de import van grote hoeveelheden uien. Dit kwam waarschijnlijk door de afname in lokale teelt. Vanaf begin mei in dit jaar stabiliseerde de situatie zich. Onze exportprogramma's lopen door tot medio november. We exporteren in totaal ongeveer 5.000 ton aan uien per jaar. De grootste uienleverancier voor Europa is nog steeds India. Daarom kunnen we alleen bepaalde gaten in het Indiase aanbod opvullen. Europese importeurs kopen alleen Chinese uien als er sprake is van minder uienexport vanuit India. Ze vinden de kwaliteit van de Indiase ui beter en de prijzen hiervan zijn lager."



Voor meer informatie:
Parson
Qingdao A-Best International Trading
Website: www.qdabest.com
Tel: +86 (0) 532 8091 9128
FAX: +86 (0) 532 5566 2477
Email: parson@qdabest.com
Publicatiedatum: