Abonneren

Vacatures

"Tweetende tuinders"

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen week

Top 5 - afgelopen maand

Weer

Tekort aan appelen in Brazilië

Brazilië kijkt naar nieuwe importmogelijkheden

"De binnenlandse markt is het werkterrein van zowel onze omzet als vanwaar we inkopen. Onze telers baseren hun prijs namelijk op de binnenlandse markt. We zoeken echter naar exporteurs van over de hele wereld om via hen producten te importeren. We zoeken altijd naar de beste kwaliteit voor de meest concurrerende prijs. Dit komt ook door de stagnerende economie van Brazilië. Ondanks de financiële situatie vragen consumenten echter nog steeds om kwaliteitsproducten," aldus Pedro Nakamura van het Braziliaanse Hortmix. Hortmix heeft in de afgelopen 15 jaar gehandeld in allerlei soorten AGF, waarbij er werd gefocust op supermarktketens en groothandelaren in São Paulo. "We kopen producten in en zijn verantwoordelijk voor het sorteren en classificeren van de producten. Zo komen we tegemoet aan de behoeftes en standaarden van onze klanten. Normaal behandelen we tussen de 190 en 210 ton AGF per dag. Al onze producten worden gekocht via partners, waarmee we in de loop der jaren relaties hebben opgebouwd."

Pedro is van mening dat de huidige trend van de Braziliaanse markt erop neerkomt dat het land een internationale consument gaat zijn die gebruik maakt van nieuwe markten. "Er gaat waarschijnlijk vanaf augustus tot het einde van het jaar sprake zijn van een tekort aan binnenlandse Gala-appelen. Daarom moeten we kijken naar de Europese markt voor import. Ook is China een optie om te voldoen aan de huidige vraag op de Braziliaanse markt naar appelen en peren. Normaal geldt Argentinië als onze beste importmarkt om het gat in de markt hiervoor op te vullen. Omdat we daarvandaan echter niet genoeg volume kunnen krijgen, moeten we nu zoeken naar nieuwe markten."Pedro legt uit dat het weer van invloed is op de prijzen van binnenlandse producten. Dit veroorzaakt voornamelijk problemen voor groenten en in het bijzonder voor aardappelen en uien. 

"De huidige situatie van de markt voor uien en aardappelen is slecht. We betalen hoge prijzen voor binnenlandse uien, hoewel de kwaliteit hiervan slecht is. Daarbij zijn onze uien duurder zijn dan Chileense uien, ondanks dat die te maken hebben met transportkosten en invoertarieven. Dit zorgt voor een stormloop op de markt, omdat andere nieuwe markten steeds interessanter worden."

Voor meer informatie:
Pedro Nakamura - Depto Comercial
Hortmix, Brazil
T: 55 11 3648-4400 Ext. 209.
T: 55 11 94020-3558
E: pedro.nakamura@hortmix.com.br
www.hortmix.com.br

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven