Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Indiase sjalotprijzen stabiel

Het is onwaarschijnlijk dat de prijzen van sjalotten dit jaar zullen stijgen. De productie was normaal en in Sri Lanka is men zelf begonnen de groente te telen, aldus de Tamil Nadu Agricultural University (TNAU).

De afdeling marktintelligentie van de TNAU meldt dat de startprijs van sjalotten in mei en juni rond de 21-23 roepies per kilo zal liggen. Volgens deskundigen zullen de sjalotprijzen niet stijgen aangezien er in de meeste productiegebieden genoeg regen viel. Dankzij de goede regenval zal de productie naar verwachting groot zijn. De aanvoer van sjalotten uit belangrijke teeltcentra zoals Dindigul, Tirupur, Perambalur en Theni is al begonnen.

De daling in de exportvraag die wordt geregistreerd, wordt toegeschreven aan de teelt van sjalotten in Sri Lanka. Belangrijke exportbestemmingen voor de groente zijn Sri Lanka, Singapore, Maleisiƫ en de Verenigde Arabische Emiraten. Het grootste deel van de productie wordt in het eigen land geconsumeerd.

Source: timesofindia.indiatimes.com
Publicatiedatum: