Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
De Groot en Slot:

Grote uitdagingen vroeggezaaide uien door hagel, korst of droogte

"Vorig jaar presteerden de nieuwe rassen Hystore en Hyfive goed. Door middel van monsters werden de nieuwe rassen niet alleen tijdens de teelt vergeleken met andere rassen, maar ook in de bewaring. Presteert het nieuwe ras nog steeds goed? Ook na maanden in het bewaarcircuit? Ook dit jaar zijn rassen zoals Hystore en Hyfive bij telers naast andere rassen gezaaid om te vergelijken. De percelen worden nauwlettend gevolgd door het team van De Groot en Slot. Aan het einde van het groeiseizoen gaat een monster de bewaring in. De telers krijgen hiervan begin volgend jaar de uitslagen", schrijft De Groot en Slot op haar site.



"In de grote teeltgebieden heeft De Groot en Slot een flinke groei geboekt. Soms moest er eerst even een 'pitstop' gemaakt worden voor advies. Helaas zijn er percelen die overgezaaid moesten worden. De vroeg gezaaide uien hadden 'pole position', maar door hagel, korst of droogte zijn de uitdagingen groot dit jaar. Iedereen wil immers toch een goede start en een vlotte weggroei? De adviseurs van De Groot en Slot maken daarom regelmatig een 'pitstop' om percelen te controleren en advies te geven.

Bron: De Groot en Slot
Publicatiedatum: