Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Hogere prijzen voor Griekse knoflook dit seizoen

Volgens Pasiali Konstantina van de Griekse coöperatie Aspee, gespecialiseerd in het telen en vermarkten van uien en knoflook, onderscheidt Griekse knoflook zich van andere soorten vanwege zijn sterke smaak en aroma. Vorig jaar produceerde Aspee een volume van 5.000 kilo knoflook. Dit seizoen hoopt de coöperatie de productie te vergroten naar 6.000 kilo. 80% van dit volume wordt op de binnenlandse markt verkocht. Er wordt ook geëxporteerd naar onder meer Duitsland, Cyprus, Australië, België en binnenkort ook naar Roemenië. 


Pasiali geeft aan dat knoflook een moeilijk product is. Volgens ramingen zal het volume Griekse knoflook dit seizoen kleiner zijn dan dat van vorig jaar. Ze verwacht dan ook dat de knoflookprijs dit jaar zal stijgen naar €3 tot €3,20 per kilo.

Aspee levert met name aan retailers en past zich flexibel aan hun eisen met betrekking tot bijvoorbeeld verpakkingen aan. "De concurrentie op de Griekse markt is vrij groot. Wij proberen dus ieder jaar een hoogwaardig product te leveren. Internationaal gezien, beschikken we over alle noodzakelijke certificaten om knoflook te exporteren naar alle mogelijke landen."



Voor meer informatie:

Konstantina Pasiali
Aspee Garlic of Vissa (Greece)
Tel.:00302552071161
fax.:00302552071628
e-mail: skordovissas@otenet.gr
www.aspee.gr


Publicatiedatum: