ERC Machinery neemt activiteiten Propak over

Tholen - ERC Machinery heeft de activiteiten van het - failliete - Propak overgenomen. Dat hebben beide partijen donderdag bekend gemaakt. "Voor ons vormen de activiteiten en producten van Propak een goede aanvulling op die van ons", verklaart Gerard van der Knijff, directeur van ERC Machinery. "Propak was door de jaren heen een bekende naam in de markt. Wij verwachten deze met de service en aanwezigheid in de markt van ERC een verdere impuls te geven. Door de overlap in klantenportefeuille is de overname voor ERC een versterking. We verwachten dat de bestaande Propak-klanten door een aantal ontwikkelingen binnen ERC een stap vooruit kunnen gaan maken. We zijn blij dat we de Propak-klanten dit perspectief kunnen bieden. Door de krachtenbundeling ontstaat voor hen en voor ons een win-win situatie."

"ERC is met de curator rechtmatig overeengekomen verder te gaan met zowel de naam Propak als de machines en ontwikkelingen. Doel is om ook enkele medewerkers mee te nemen in de nieuwe setting", vertelt Gerard. De locatie in Geldermalsen gaat dicht. ERC neemt de voorraad van materialen, reserve-onderdelen en de intellectuele eigendom over. John Kirpenstein, voor insiders al decennia lang het gezicht van Propak, zal voor ERC actief verder gaan in zijn vertrouwde salesrol. Reserve-onderdelen, service etc. worden vanaf nu geleverd door het ervaren internationale team van ERC. Doel is een betere en snellere service op bestaande machines", aldus Gerard van der Knijff.
 
"Er was veel versnippering en concurrentie met nagenoeg dezelfde machines door diverse leveranciers. De markt heeft baat bij eenheid en duidelijkheid. Zeker nu de projecten steeds groter en complexer worden. Daarbij is het naast de huidige ontwikkelingen met de optische sorteerder voor ERC een extra kans om de organisatie verder uit te bouwen richting de specialist in de uienverwerking", vertelt Rutger Keurhorst namens ERC. Komende periode zal ERC contact leggen met de dealers en re-sellers van Propak. Alle bestaande klanten van Propak ontvangen heel snel informatie over hoe zaken gaan lopen. De Emmeloordse machinebouwer wil de lopende projecten en orders verder oppakken en afhandelen. "Het Propak machinepakket wordt grondig bekeken en waar nodig gemoderniseerd, verbeterd en aangevuld."
 
Voor meer informatie:
Gerard van der Knijff
ERC Machinery
Tel: +31 (0)527 256 130
info@ercmachinery.nl
www.ercmachinery.nl


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven