Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

TOP wil investeren in Russische uienteelt

Uienbedrijf TOP uit 's-Gravenpolder wil investeren in de (plant)uienteelt in Penza. Dat blijkt uit een publicatie van de Russische website www.penzanews.ru. Onlangs spraken Rien en Adrie Murre hierover met gouverneur Ivan Belozertsev van deze regio. Van oudsher is landbouw in dit gebied de meest lucratieve bedrijfstak en zijn er al diverse buitenlandse investeerders actief. TOP wil zich niet alleen richten op de uienteelt, maar ook op ontwikkeling van plantmateriaal.


Adrie en Rien Murre (links) op bezoek bij de gouverneur

Naast de plantuienteelt in Nederland, teelt TOP al jaren plantuien in Frankrijk. De plantuien worden geleverd in heel Europa, Rusland, USA en Canada. Die vraag uit Rusland kan, gedreven door de wens van Poetin om zelfvoorzienend te worden, de komende jaren een flinke impuls krijgen. Penza is een stad in Rusland, hoofdstad van de gelijknamige oblast, gelegen op het Wolgaplateau aan de rivier de Soera, zo'n 600 km ten zuidoosten van Moskou. "De vraag naar plantuien is in deze regio, maar ook in onze buurgebieden Saratov, Samara, Tambov en Mordoviƫ waar men druk is met het ontwikkelen van de landbouw, gegarandeerd", zo vertelde Ivan Belozertsev.

De gouverneur gaf aan dat de buitenlandse investeerders de steun hebben van de staat en regionale overheden om te komen tot een goede oogst en een gunstig klimaat om zaken te doen in het streven om het areaal uit te breiden. Volgens de lokale krant kwamen de partijen aan het eind van de vergadering voor beiden aanvaardbare voorwaarden overeen om te komen tot de voorgestelde samenwerking.

Bron: PenzaNews
Publicatiedatum: