perceel vanuit de lucht gescand door Aerial Service Holland

Monie doet proef met PlantHealthCure in uien

Monie heeft dit jaar in twee percelen uien een proef aangelegd met producten van PlantHealthCure. PHC levert een pakket aan producten, die de grond en het gewas helpen verbeteren en daarnaast de kwaliteit en de opbrengst verhogen. De producten van PHC zijn gemaakt op basis van natuurlijk grondstoffen. Dit heeft als voordeel dat er een (nóg) duurzamer product geteeld kan worden met lagere inzet van gewasbeschermingsmiddelen en kunstmest.

Om te kijken of er verschillen zijn tussen het behandelde deel van het perceel en het onbehandelde deel hebben we afgelopen week het perceel laten scannen vanuit de lucht door Aerial Service Holland.

Op bijgevoegde foto is te zien wat de verschillen zijn in hoeveelheid bladmassa (loof). Op de plaatsen die groen zijn staan de meeste uien en/of is het loof verder ontwikkeld. Op de gele stukken is de bladmassa iets minder en op de oranje en rode stukken staan weinig of geen uien.

Aan de hand van deze kaarten wordt in het gewas gekeken waar deze verschillen vandaan komen en of het te achterhalen is wat de oorzaak hiervan is. Verder worden de weergaven op de kaart geanalyseerd aan de hand van bodemmonsters en bladmonsters.Bron: Monie

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven