Shahira Fouad - Omega Onions

Grote tekorten aan rode uien

"De prijzen van uien op de Europese markt zijn iets aan het stijgen. Het Nederlandse aanbod loopt af, wat betekent dat de vraag stijgt. Dit geldt vooral voor de rode uien. De vraag is ten opzichte van vorig jaar gestegen. Het Nederlandse seizoen was iets eerder dan normaal afgelopen, terwijl de kwaliteit van oudere uien in opslag minder werd. Dit zorgde voor meer vraag naar nieuwe Egyptische uien." Dit vertelt Shahira Fouad van Omega Onions. Omega Onions is een Egyptisch bedrijf dat zich heeft gespecialiseerd in de export van rode en gele uien naar Europa.

Tekorten in Brazilië
"De vraag is ook gestegen in Brazilië, omdat daar enorme tekorten aan rode uien zijn. Het lijkt erop dat we precies op tijd met ons exportseizoen zijn begonnen," legt Shahira uit. "De kwaliteit van onze uien is goed. We gebruiken de ovaalvormige Short Day-variëteit, die specifiek met de Europese markt op het oog wordt geteeld."

De belangrijkste markt voor Omega Onions is Nederland. Andere belangrijke markten zijn Italië, Brazilië en India. Het bedrijf levert ook uien aan de thuismarkt van Egypte, al zijn die van een andere kwaliteit. "India is onze directe concurrent op de wereldmarkt voor uien. Tegelijkertijd is deze markt nog steeds groot genoeg om ruimte te bieden aan onze Egyptische rode en golden uien," legt Shahira Fouad uit.

Volgens Shahira is een van de belangrijkste voorwaarden voor een gezonde en winstgevende uienmarkt dat de markt niet wordt overspoeld. In plaats van te focussen op volume, streeft haar bedrijf naar kwaliteit. "De Egyptische overheid probeert de export te stimuleren, maar eigenlijk is het aan de exporteurs om te zorgen voor een goede kwaliteitsstandaard. Zolang we daartoe in staat blijven, zal het volgende seizoen uitstekend zijn," besluit Shahira Fouad.

Voor meer informatie:

Shahira Fouad
Omega Agricultural
Mob: 201223-129903 +201000-943018
Email: shahira@omega-agricultural.com ; Shahira.fouad@tedata.net.eg
www.omega-agricultural.com

Auteur: Peter Duivenvoorde / Yzza Ibrahim

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven