Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Duitse, Franse en Nederlands uienbedrijven op bezoek bij Gugger-Guillod

JDC Onion Grading Solutions presenteert optische uiensorteertechnologie





Hoe werkt deze optische uiensorteertechnologie in de praktijk? Wat zien gebruikers als de belangrijkste pluspunten? JDC Onion Grading Solutions nodigde de top van de Europese uienbedrijven uit om dit eigenhandig te beoordelen bij het Zwitserse uienverwerking- en verpakkingsbedrijf Gugger-Guillod. Delegaties van een Duits, Frans en Nederlands uienbedrijf namen deel aan de praktijktest.





Het systeem werd ingesteld op klasse 1 kwaliteitsnormering. Wie deze kwaliteit wil leveren, moet er honderd procent op kunnen vertrouwen dat elke ui met een vorm van rot, spruitvorming of andere gebreken er uit wordt gehaald. En dat gebeurde ook, zo zagen de enthousiaste gasten.





"Gegarandeerde kwaliteit én fors besparen op arbeidskosten. Dat zijn de belangrijkste voordelen van een optische sorteerlijn ten opzichte van conventioneel sorteren. Het camerasysteem pikt feilloos de uien eruit die niet aan de eisen voldoen. De gebruiker stelt zelf de gewenste kwaliteitsnormen in", vertelt Bas Ruygrok van JDC Onion Grading Solutions.





Naast de betrouwbaarheid viel de bezoekers ook de eenvoudige bediening op. Ter illustratie werd tijdens het proces de lengtenorm voor uienstaarten ingesteld. Langer dan vier centimeter? Direct retour naar de afstaarter. En dat met één druk op de knop. Zelfs het kalibreren van het camera- en belichtingssysteem verloopt volledig geautomatiseerd.



De geïntegreerde sorteeroplossingen van JDC kunnen vanaf 5.000 ton uien per jaar direct renderen.









Voor meer informatie:
Bas Ruygrok
JDC Onion Grading Solutions
Tel: 0223 660 666
bas@jdcgrading.com
Publicatiedatum: