Abonneren

Vacatures

"Tweetende tuinders"

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen week

Top 5 - afgelopen maand

Weer

Duitsland: hevige regen treft landbouwsector

Naast hagel heeft vooral hevige regenval in Duitsland tot grote schade geleid. Aardappeldammen werden weggespoeld, groenten en fruit gingen kapot, wintergraan ging de bewaring in en kan vermoedelijk niet meer gedorst worden.

Het noodweer van de afgelopen weken heeft in de landbouwsector voor miljoenenschade gezorgd. Tot nu toe werd er als gevolg hiervan in totaal 87.000 hectare grond als beschadigd gemeld bij de verzekeraar. De tot nu toe geraamde schade bedraagt minstens 30 miljoen euro. Getroffen zijn vooral graan, koolzaad, tuinbonen, maïs, rapen, aardbeien, steenfruit, bessen, kool, sla en spinazie, maar ook hop en de wijnbouw.


Foto: Schade door hevige regenval
Bron: Bauern- und Winzerverband Rheinland-Pfalz Süd e.V.


70 tot 80 procent van de Duitse telers is tegen hagel verzekerd. De verzekering tegen hevige regenval is daarentegen nog lang niet zo populair. Veel telers zullen daarom zelf voor de schade door de hevige regenval op moeten draaien. Dit werd door de betrokkenen ook in de media meermaals betreurd en de noodkreet om ad hoc-hulp wordt luider. Sinds bijna tien jaar zijn echter de akkerbouwculturen (op enkele uitzonderingen na), evenals veel groenten- en fruitculturen in het kader van de multi-risicoverzekering ook tegen hevige regenval verzekerbaar. Tot drie jaar geleden werd er voor deze extra verzekering nog een hogere premie gevraagd, maar tegenwoordig is dat niet meer het geval.

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven