Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Indiase uientelers protesteren tegen lage prijzen

In het Indiase district, Nashik, protesteren uientelers tegen de sterk gedaalde uienprijzen. Lokale telers eisen dat er een minimumprijs wordt vastgesteld van €26,2 per 100 kilo.

Om de eisen kracht bij te zetten hadden afgevaardigden van een overheidsorganisatie voor telers, een ontmoeting met landbouwminister Patil. 

Shetkari Sanghatana-voorzitter, Santu Zambre, gaf aan dat hij tijdens zijn ontmoeting met Patil een eisenpakket heeft gepresenteerd voor het invoeren van een minimumprijs voor uien. De regering zal hierover binnenkort een besluit nemen.

"Telers hebben de laatste twee tot drie jaar schade ondervonden als gevolg van droogte en regenval. We willen dat de lokale overheid telers een inkomen garandeert. Momenteel zijn de uienprijzen gekelderd op de lokale markt en lijden telers verlies. Zelfs de productiekosten worden niet gedekt," aldus Zambre.
Publicatiedatum: