Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Opening inschrijving knoflook tweede deelperiode 2016

Van 1 tot en met 7 juli 2016, uiterlijk om 13.00 uur, is het mogelijk om een aanvraag in te dienen voor de invoerregeling knoflook (Verordening (EG) nr. 341/2007). De inschrijving staat open voor traditionele en nieuwe importeurs.

Binnen dit tariefcontingent is het mogelijk om verse knoflook uit derde landen in te voeren tegen een ad valorem recht van 9,6%. Met deze regeling geeft het ministerie van Economische Zaken invulling aan de handelsafspraken tussen de Europese Unie en niet-EU landen.

Beschikbare hoeveelheden
Bent u een traditionele importeur? Dan kunt u het gemiddelde van de door u ingevoerde hoeveelheid verse knoflook (GN 0703 20 00) in de laatste 3 kalenderjaren aanvragen, voordat de nieuwe contingentsperiode ingaat. Dit is uw referentiehoeveelheid.

Nieuwe importeurs kunnen maximaal 10% aanvragen van de totale hoeveelheid van de per deelperiode en per oorsprong vastgestelde hoeveelheid. In deze tabel zijn de hoeveelheden per contingentnummer terug te vinden.

Registratie
Wilt u voor de eerste keer invoercertificaten voor dit tariefcontingent aanvragen? Dan moet u aan bepaalde voorwaarden voldoen. Welke dit zijn, leest u in de Basisregeling invoer knoflook. Met de registratieformulieren geeft u aan of u een traditionele importeur of een nieuwe importeur bent. U kunt ook contact met ons opnemen via één van de onderstaande telefoonnummers.

Te stellen zekerheid

De te stellen zekerheid voor een invoercertificaat is 6 euro per 100 kg. Stelt u een bankgarantie, gebruik dan het model op de formulierenpagina. Het rekeningnummer voor een contante storting vindt u op de pagina Zekerheid. Dit is het rekeningnummer van de afdeling Marktordening bij de nieuwe huisbankier. ING Bank regelt vanaf 1 mei 2016 het betalingsverkeer voor RVO.nl.

Sancties bij verstrekken van onjuiste gegevens of bewijsmateriaal

Door het verstrekken van onjuiste gegevens of bewijsmateriaal kunt u voor meerdere contingentjaren worden uitgesloten van deelname. Meer informatie vindt u op de pagina Sancties.

Geldigheid van de invoercertificaten
De invoercertificaten zijn 3 maanden geldig vanaf 1 september tot en met 30 november 2016.

Meer informatie


Bekijk voor meer informatie de pagina Regeling Knoflook en de Basisregeling invoer knoflook. Let erop dat u altijd de meest actuele versie van de basisregeling gebruikt.

Heeft u vragen? Neem dan contact op met RVO.nl.
  • Bij vragen over de regeling: 088 602 68 50
  • Bij vragen over uw aanvraag: 088 602 67 54, 088 602 67 56 of 088 602 67 57
  • Bij vragen over de bankgarantie: T 088 602 67 45 of 088 602 67 40
Faxnummer en e-mailadres

Voor het indienen van uw aanvragen en bewijs gebruikt u het e-mailadres of het faxnummer van de afdeling Marktordening. Wij ontvangen uw aanvragen bij voorkeur via e-mail. Het e-mailbericht mag niet groter zijn dan 5MB. Grotere bestanden stuurt u via de fax.

E: basisregistratie@rvo.nl
F: (070) 378 61 31

Bron: RVO
Publicatiedatum: