Abonneren

Vacatures

"Tweetende tuinders"

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen week

Top 5 - afgelopen maand

Weer

Opening inschrijving knoflook tweede deelperiode 2016

Van 1 tot en met 7 juli 2016, uiterlijk om 13.00 uur, is het mogelijk om een aanvraag in te dienen voor de invoerregeling knoflook (Verordening (EG) nr. 341/2007). De inschrijving staat open voor traditionele en nieuwe importeurs.

Binnen dit tariefcontingent is het mogelijk om verse knoflook uit derde landen in te voeren tegen een ad valorem recht van 9,6%. Met deze regeling geeft het ministerie van Economische Zaken invulling aan de handelsafspraken tussen de Europese Unie en niet-EU landen.

Beschikbare hoeveelheden
Bent u een traditionele importeur? Dan kunt u het gemiddelde van de door u ingevoerde hoeveelheid verse knoflook (GN 0703 20 00) in de laatste 3 kalenderjaren aanvragen, voordat de nieuwe contingentsperiode ingaat. Dit is uw referentiehoeveelheid.

Nieuwe importeurs kunnen maximaal 10% aanvragen van de totale hoeveelheid van de per deelperiode en per oorsprong vastgestelde hoeveelheid. In deze tabel zijn de hoeveelheden per contingentnummer terug te vinden.

Registratie
Wilt u voor de eerste keer invoercertificaten voor dit tariefcontingent aanvragen? Dan moet u aan bepaalde voorwaarden voldoen. Welke dit zijn, leest u in de Basisregeling invoer knoflook. Met de registratieformulieren geeft u aan of u een traditionele importeur of een nieuwe importeur bent. U kunt ook contact met ons opnemen via één van de onderstaande telefoonnummers.

Te stellen zekerheid

De te stellen zekerheid voor een invoercertificaat is 6 euro per 100 kg. Stelt u een bankgarantie, gebruik dan het model op de formulierenpagina. Het rekeningnummer voor een contante storting vindt u op de pagina Zekerheid. Dit is het rekeningnummer van de afdeling Marktordening bij de nieuwe huisbankier. ING Bank regelt vanaf 1 mei 2016 het betalingsverkeer voor RVO.nl.

Sancties bij verstrekken van onjuiste gegevens of bewijsmateriaal

Door het verstrekken van onjuiste gegevens of bewijsmateriaal kunt u voor meerdere contingentjaren worden uitgesloten van deelname. Meer informatie vindt u op de pagina Sancties.

Geldigheid van de invoercertificaten
De invoercertificaten zijn 3 maanden geldig vanaf 1 september tot en met 30 november 2016.

Meer informatie


Bekijk voor meer informatie de pagina Regeling Knoflook en de Basisregeling invoer knoflook. Let erop dat u altijd de meest actuele versie van de basisregeling gebruikt.

Heeft u vragen? Neem dan contact op met RVO.nl.
  • Bij vragen over de regeling: 088 602 68 50
  • Bij vragen over uw aanvraag: 088 602 67 54, 088 602 67 56 of 088 602 67 57
  • Bij vragen over de bankgarantie: T 088 602 67 45 of 088 602 67 40
Faxnummer en e-mailadres

Voor het indienen van uw aanvragen en bewijs gebruikt u het e-mailadres of het faxnummer van de afdeling Marktordening. Wij ontvangen uw aanvragen bij voorkeur via e-mail. Het e-mailbericht mag niet groter zijn dan 5MB. Grotere bestanden stuurt u via de fax.

E: basisregistratie@rvo.nl
F: (070) 378 61 31

Bron: RVO

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven